Şabankale Şehitliği Gün Yüzüne Çıkartılacak - Son Dakika
Yerel

Şabankale Şehitliği Gün Yüzüne Çıkartılacak

Güce ilçesindeki Şabankale bölgesinde Rus işgaline karşı savaşarak şehit düşen askerlerin mezarlarının gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlatıldı.

25.09.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1. Dünya Savaşı sırasında Güce ilçesindeki Şabankale'de Rus işgaline karşı savaşarak şehit düşen askerlerin mezarları gün yüzüne çıkartılacak.

Giyimli Mahallesi'nde bulunan ve 1. Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu belirlenen Şabankale bölgesindeki şehitlerin mezarları ve kalenin koruma altına alınması için İl Genel Meclisi'nce proje yürütülecek.

İl Genel Meclisi İçişleri Komisyon Başkanı Ali Osman Kasım, yaptığı açıklamada, Şabankale bölgesindeki şehitliğin kötü görünümden kurtarılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Türk askerinin 1916-1918 yıllarında birçok cephede olduğu gibi Karadeniz'de de destanlar yazdığını belirten Kasım, "1. Dünya harbinde açlık, yokluk, salgın hastalığın bir sel gibi çiğneyip geçtiği Doğu Karadeniz'de önemli savaşlar yapılmış. Sarıkamış bozgunundan sonra Rus ordusu ancak Şabankale'de durdurulmuş. 16 aya yakın yapılan savunma ile Rus ordusu Harşit'i geçememiştir" dedi.

Yoğun çarpışmalarda Şabankale'de pek çok askerin mevzilerde şehit düştüğüne işaret eden Kasım, şöyle konuştu:

"Bu çalışma ile en azından Şabankale'de şehit olan askerlerimizin mezarları yapılacak. Türk bayrağını göndere çekerek, 'Şabankale geçilmez' ibaresi herkes tarafından net olarak anlaşılacaktır. Şabankale'nin yerli ve yabancı misafirler tarafından görülmesini sağlamak, bölgede gezilebilir alanlar oluşturmak için yoğun çaba sarf ediyoruz."

İl Genel Meclisi Üyesi İdris Bahadır ise vatanın birliği ve beraberliği için gözünü kırpmadan mücadele eden, bu uğurda şehit düşen vatan evlatlarının kabirlerinin ormanlık alanda kaybolmasına gönüllerinin razı olmadığını dile getirerek, şehitliğin gün yüzüne çıkarılmasının büyük önemi bulunduğunu vurguladı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şabankale Şehitliği Gün Yüzüne Çıkartılacak - Son Dakika


Advertisement