Sabiha Gökçen'den Kalktı, Atatürk Havalimanı'na İndi - Son Dakika
Güncel

Sabiha Gökçen'den Kalktı, Atatürk Havalimanı'na İndi

Sabiha Gökçen\'den Kalktı, Atatürk Havalimanı\'na İndi

Haber-kamera Murat ÇAKIR İstanbul DHA Türk Hava Yolları'nın (THY), Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan Milano uçağı, teknik arıza nedeniyle havadan geri döndü ve Atatürk Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

05.08.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-kamera Murat ÇAKIR İstanbul DHA

Türk Hava Yolları'nın (THY), Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan Milano uçağı, teknik arıza nedeniyle havadan geri döndü ve Atatürk Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

THY'nin İstanbul-Milano seferini yapacak olan TK1901 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi Manisa adlı yolcu uçağı, saat 13.00'te Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan havalandı. Ancak uçakta kalkışından kısa bir süre sonra kabin basıncı arızası meydana geldi. 96 yolcu taşıyan uçağın kaptan pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek arızanın bilgisini verdi. Arıza yapan uçağın kaptan pilotu ile trafik kontrolörünün arasındaki konuşmalar şöyle geçti

- Pilot Alçalmak istiyoruz, kabin tazyiki boşaldı

-Kontrolör Efendim, herhangi bir talebiniz var mı bizden 8 bine (feet) devam ediyorsunuz, 05 için hazır olduğunuzda ikaz edin

YOLCULAR BAŞKA UÇAKLA MİLANO'YA GİTTİ

THY uçağı, saat 14.26'ta Atatürk Havalimanı'na sorunsuz şekilde iniş yaptı. Uçağın inişi kameralara da yansıdı. Uçak bakıma alınmak için THY Teknik Hangarları bölgesine çekilirken, yolcular da THY'nin başka bir uçağı ile Milano'ya gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sabiha Gökçen'den Kalktı, Atatürk Havalimanı'na İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement