Saçlarını Sıfıra Vurup Ölen Arkadaşları İçin Eylem Yaptılar - Son Dakika
Yerel

Saçlarını Sıfıra Vurup Ölen Arkadaşları İçin Eylem Yaptılar

Saçlarını Sıfıra Vurup Ölen Arkadaşları İçin Eylem Yaptılar

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde geçen günlerde derede boğulan esnaf Hasan Ustabaşı için halk ayaklandı.

15.09.2014 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde geçen günlerde derede boğulan esnaf Hasan Ustabaşı için halk ayaklandı. Ustabaşı'nın cinayet kurbanı olduğunu ifade eden vatandaşlar bir süre köprü üzerinde oturma eylemi yaptı.

'Derelerimiz tabutların nedeni oldu' diyerek ihmaller sonucu bu ölümün gerçekleştiğini belirten vatandaşlar, saçlarını kazıtarak ilçenin sevilen esnafından Hasan Ustabaşı'nın cinayet kurbanı olduğunu ifade ettiler.

İlçe meydanında toplanan saçlarını kazıtan yaklaşık 250 kişi, Ustabaşı'nın ölümüne neden olan yere kadar ilçenin merkezinde slogan atarak yürüdüler, "Hasanlar ölmesin", "Dereler kan akmaya başladı", "Dereler bizimdir", "Suçlu kimse ortaya çıksın" diyerek slogan attılar.

Hasan Ustabaşı'nın annesi Cevheriye Ustabaşı, "Ben deremizin deniz olduğunu bilmiyordum, öyle olduğunu bilsem oğlumu dereye göndermezdim. Oğlum 10 yaşından beri bu dereye gelirdi. Şimdi dere çamur akıyor, her yerde çukur var. Ölüm çukurları" dedi.

Hasan Ustabaşı'nın öldüğü noktada basın açıklaması yapan Çevre Komitesi adına emekli öğretmen Gülhan Emir de şunları söyledi: "Uzun yıllar önce dere, çocuklarımızın yalın ayaklarla içinde oyunlar oynadığı, tertemiz suyuyla berrak akan sağlıklı bir akarsuydu. Bu dedelerimizin mirası deremiz; şimdilerde içinde sevdiklerimizin ölümle pençeleştiği hatta toprağa gönderilen tabutların nedeni oldu."

Grup daha sonra sevilen esnaf Hasan Ustabaşı'ın iş yeri önünde protestolarına devam ederek sessizce dağıldı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saçlarını Sıfıra Vurup Ölen Arkadaşları İçin Eylem Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement