Sadak Dağ'da Nikâh Kıydı - Son Dakika
Güncel

Sadak Dağ'da Nikâh Kıydı

Sadak Dağ\'da Nikâh Kıydı

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak Fatma ve Fırat Aytaş çiftinin nikâhlarını, Botan dağında kıydı.

25.12.2013 15:32

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, yapılacak olan Ilusu Barajında su altında kalan ve bu olayı protesto etmek için Botan vadisinde nikah kıyan Fatma ve Fırat Aytaş çiftine destek amaçlı nikahlarını vadide kıydı. Yağan aşırı kara rağmen dağın zirvesine ulaşan çift burada Belediye Başkanı Selim Sadak'ın nikâhlarını kıymasını beklediler.

Botan nehri üzerine yapımı devam eden Ilısu, Çetin ve birçok HES'in yapımının tamamlanması ardından çoğu baraj suları altında kalacak Botan doğasına dikkat çekmek amacıyla, hayatlarını birleştiren Fatma Tektaş ve Fırat Aytaş isimli çift nikâhlarını soğuk ve karlı havaya rağmen Siirt'te bulunan ve Botan vadisine hakim olan Kürtçe ismi ile (Sertehtê, Arapça Rasıl Hacar, Türkçe Taşbaşı mevkilisinde düzenlenen törenle kıydı.

Fatma Tektaş ve Fırat Aytaş isimli çift için düzenlenen nikâh törenine, gelin ve damattın akrabalarının yanı sıra, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, şarkıcı Ali Geçimli, il Genel ve Belediye meclis üyeleri katıldı. Yöresel kıyafetler ile nikâh törenin yapılacağı dağa gelen gelin ve damattın yakınları tarafından nikâh töreni için masa ve sandalyeler taşındı. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak tarafından Fatma Tektaş ve Fırat Aytaş nikâhı kıyılırken, çifttin şahitliğini şarkıcı Ali Geçimli ve Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Fehremez Kaya yaptı.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sadak Dağ'da Nikâh Kıydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement