Sadiye Teyze ve Nazif Amcadan Başkan Karaosmanoğlu'na Dua - Son Dakika
Güncel

Sadiye Teyze ve Nazif Amcadan Başkan Karaosmanoğlu'na Dua

Sadiye Teyze ve Nazif Amcadan Başkan Karaosmanoğlu\'na Dua

Kandıra'nın Tatarahmet Köyü'nde yaşayan 72 yaşındaki Sadiye teyze ve Nazif amca kendisini tedavi ettiren Büyükşehir ekibi ile Başkan Karaosmanoğlu'na dua etti.

28.03.2014 17:08

Her yerde olduğu gibi Kocaeli'de de kimsesiz ve muhtaç, yaşlı ve hasta, mağdur durumdaki vatandaşlarımız var. Ailelerinin, çocuklarının ve yakınlarının onlara sahip çıkmasını bekliyorlar. Ellerinden tutacak biri olmadığı zaman ise yardımlarına her zaman olduğu gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koşuyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, engelliler ve yaşlılar birimiyle ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyor.

KANDIRA'DA ENGELLİ OĞLUYLA YAŞIYOR

Kandıra'nın Tatarahmet Köyü'nde yüzde 80 mental oğluyla birlikte yaşam mücadelesi veren 72 yaşındaki Sadiye teyze de, Büyükşehir'in şefkat elinin uzandığı yaşlılarımızdan birisi oldu. Belediye imkanları ölçüsünde mağdur, kimsesiz, muhtaç vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çözümler üreten Sosyal Hizmetler Engelliler ve Yaşlılar Birimi, ayaklarından problem yaşayan Sadiye teyzenin yardımına koştu.

HASTANEDE TEDAVİ EDİLDİ

''Dizlerim sopa gibi hiç bükülmüyor, neredeyse hiç yürüyemiyorum'' diyen Sadiye teyze için harekete geçen Büyükşehir yetkilileri, ilk olarak Kandıra Devlet Hastanesi Sosyal Hizmetler Birimi ile temasa geçip, hastaneden randevu aldı. Daha sonra Sadiye teyzeyi yaşadığı köyden sabah saatlerinde alan ekip, hastaneye kadar refakat etti. Burada tetkikleri yapılan ve muayene edildikten sonra ilaçları alınan Sadiye teyze, ekip tarafından akşam yine evine bırakıldı. Sağlık kurul heyet raporu da çıkan Sadiye teyze isterse evde bakım ücreti alacak, isterse huzurevine gidebilecek.

BAŞKAN'A SELAM SÖYLEDİ

Kendisiyle tüm gün ilgilenen ekipte yer alan sosyal hizmet uzmanlarına teşekkür eden Sadiye teyze, dualarında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu da ihmal etmedi. Başkan Karaosmanoğlu'na selamlarını iletmelerini isteyen Sadiye teyze, ''Başkanımız Karaosmanoğlu'nun ve sizlerin ömrünüz uzun ve hayırlı olsun'' dileğinde bulundu.

NAZİF AMCANIN TEDAVİSİ YAPILDI

Aynı köyde yaşayan ve evlenmemiş, hiç kimsesi bulunmayan Nazif amca(78) da, Büyükşehir'in ekibi tarafından tedavisinin yapılması için hastaneye götürüldü, tetkikleri yapıldı. Nazif amca ilaçları alındıktan sonra köyüne bırakıldı. Nazif amca, ''Başkanımız Karaosmanoğlu'ndan Allah razı olsun, her işimi hallettiniz, yolunuz açık olsun'' diye dua etti.

TOPLUM SAHİP ÇIKMALI

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı engelliler ve yaşlılar biriminde yer alan uzmanlar, toplumun her kesimini ilgilendiren sosyal bir duruma da dikkat çekti. Büyükşehir'in imkanları doğrultusunda ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştığını vurgulayan yetkililer, kimsesiz, muhtaç ve mağdur vatandaşlara aileleri, çocukları ve yakınlarının yanı sıra komşularının da sahip çıkması, yardımcı olması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sadiye Teyze ve Nazif Amcadan Başkan Karaosmanoğlu'na Dua - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement