Saffet Sancaklı: Kulüp Başkanları Cezaevinden Çıkamaz - Son Dakika
Spor

Saffet Sancaklı: Kulüp Başkanları Cezaevinden Çıkamaz

Saffet Sancaklı: Kulüp Başkanları Cezaevinden Çıkamaz

Eski milli futbolcu, günümüz futbolu ve yöneticilerini eleştirirken "Başkanlar sürekli ceza alıyor. Allah'tan bu kanunlarda hapis cezası yok" dedi.

02.03.2015 11:38  Güncelleme: 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski milli futbolcu ve birçok önemli kulüpte forma giymiş bir isim olan, şimdi ise MHP MYK üyesi Saffet Sancaklı, DHA'ya verdiği röportajda yaklaşan Fenerbahçe- Galatasaray derbisini yorumladı, günümüz futbolu ve yöneticilerini eleştirdi.

"KALP KRİZİ GEÇİRİYORDUK"

BeşiktaşLiverpool'u elediği için tebrik eden Sancaklı, başarıları toplum olarak çok özlediğimizin altını çizerek; "Beşiktaş Liverpool'u eleyerek sevindirdi bizi, son 16'ya kaldı diye yollara döküldük. Dünya üçüncüsü olmuş, UEFA Kupası kazanmış bir ülkenin futbolunda Beşiktaş turu geçti diye neredeyse kalp krizi geçiriyorduk penaltılar sırasında..." şeklinde konuştu.

"KULÜP BAŞKANLARI CEZAEVİNDEN ÇIKAMAZ"

Kendisinin futbol oynadığı dönem ile bugünü değerlendiren ve aradaki farklardan bahseden Saffet Sancaklı; "10-12 yıl önceki durum ile şimdiki durum arasında çok fark var. Mesela sadece bir tanesinin örneğini vereyim; artık gelinen noktada kulüp başkanları stada gelemiyorlar. Neden? Çünkü sürekli ceza alıyorlar. Allah'tan bu kanunlarda hapis cezası yok. Para cezası var. Yoksa bu kulüp başkanları cezaevinden çıkamaz. Gelinen nokta iğrenç bir nokta. Stada giremeyen başkanlar yönetiyor kulüpleri.

"İŞİ EHLİNE BIRAKACAKSIN"

"İşin ehli olmayanlar insanlar yönetmeye çalışıyor futbolu. Almanya'da Beckanbauer, Rummenigge yönetiyor. İspanya'da Butrageuno ve Zidane yönetiyor, Türkiye'de malesef ve maalesef futboldan uzak insanlar yönetmeye çalışıyor. Onun için gelinecek nokta da bu zaten. Hiç hayırlı bir gidişat yok. Acilen kalıcı programlar yapmak lazım, 10 yıllık, 20 yıllık, 50 yıllık plan ve program yapıp, hem Türk futbolunu kurtarmak hem de bu zihniyetten kurtarmak lazım. Yakında statlara kimse gelmeyecek. Ben son 3-4 yılda 3 kere gitmemişimdir stada. Futbol adamı olarak maça gitmek istiyorum ama zevk almıyorum. Bir an önce düzelmeli bu işler." diye konuştu.

"SİYASİ, MADDİ ÇIKARLAR VAR"

İlk iş olarak işi ehline vereceksin diyen Sancaklı; "Peygamber Efendimizin dediği gibi işi bilene vereceksin. İşi ehline verdikten sonra yetki vereceksin, sorumluluk vereceksin ve hiç bir dış etken, siyasi etken altında kalmadan tamamen sporun içinde kalacaksın, gelişmiş ülkeler nasıl yaptıysa, örnekleri alıp, Türkiye'ye uyarlayacaksın. En fazla %10 değiştirerek, Türk insanın Türkiye'nin yapısına uyarlayarak yapacaksın, bu zor bir iş değil. Ama maalesef şu anki düzende çok büyük menfaatler, siyasi, maddi çıkarlar var. O yüzden bizim bu söylediklerimizi ancak ve ancak bizim gibi spordan gelen insanlar yapabilir" dedi.

FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİ

Hafta sonunda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbiyi de yorumlayan Saffet Sancaklı; "Bizim oynadığımız dönemde de aynı şeyler söyleniyordu, bu maç yüzyılın derbisi, herşey olacak bitecek. Öyle bir şey yok. Şu ana kadar yüzlerce defa Fenerbahçe ve Galatasaray oynamıştır. Bu da onlardan bir tanesi. Bunun sonunda ölüm de yok, kazanan için hayatı boyunca unutulmayacak bir ödül de yok yani... Neticede bir futbol maçı, sonuç ne olursa olsun böyle karşılamak lazım. Tabii ki kazanan bir avantaj sağlayacaktır. Ama daha çok maç var. Hiçbir takım istikrarlı değil. Puan kayıpları olacaktır. Son 20 yıllık istatistiğe baktığınızda Fenerbahçe evinde üstün ve avantajlı gözüküyor gibi piskolojik bir algı da oluşturdu. Ama futbol bu" şeklinde konuştu.

"DEMBA BA, BEŞİKTAŞ'IN EN İYİ TRANSFERİ"

Saffet Sancaklı 3 büyüklerdeki golcüler hakkında ise şunları söyledi: " Demba Ba'yı çok seviyorum. Çok olağanüstü yetenekleri olan bir golcü değil ama varını yoğunu veren bir isim. Olağanüstü mücadele ediyor. Beşiktaş'a da çok katkısı oldu. Son yıllardaki Beşiktaş'ın en iyi transferi.

"SOW'U BEĞENİYORUM AMA..."

Burak Yılmaz daha önce kenarlarda oynuyordu, ortada oynuyordu. Son 4 yılına baktığınızda gol ortalaması gayet iyi. Sow'u beğeniyorum ama o Fransa'daki Sow bir türlü Türkiye'ye gelmedi. Çok yetenekli, bir santrafor için birçok özellik gerekir, bunlar Sow'da var. Her sene 20 gol atar diye düşündüğüm bir oyuncu. O performansı yakalayamadı. Bu sistemden kaynaklanabilir, bazen kenarda oynuyor. Afrika Kupası'na gidiyorlar o zaman bir kayıp oluyor. Bir türlü tam anlamıyla bir Fenerbahçeli Sow olamadı. Fransa'daki Sow çok beğendiğim bir oyuncuydu hatta Türkiye'ye gelirken, transferini duyduğumda Fenerbahçe çok iyi oyuncu aldı dedim. Halen daha öyle çok yetenekli olduğunu düşünüyorum ama %50'sini veriyor gibi geliyor bana.

"EMENIKE DEPLASMAN FUTBOLCUSU"

Emenike iyi oyuncu. Emenike gol vuruşunu iyi bilen bir oyuncu değil. O'ndan ayak içi vuruş beklemeyeceksin. Emenike çok kuvvetli, süratli bir oyuncu. Özellikle deplasman maçlarında kullanılacak bir oyuncu. Türkiye liginin kalitesi anlamında hiç tartışılacak bir oyuncu değil. Bu lig için yeterlidir, daha fazlasını verebilir mi? Verebilir ama nedenlerini bilmiyorum, içlerinde değilim. çalışmaları nasıl, bilemediğim için daha fazla bir şey söyleyemeyeceğim..."

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Saffet Sancaklı: Kulüp Başkanları Cezaevinden Çıkamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • SeLma: Bu eski futbolcu ne diyor anlıyan varmı oy kapmak için yapılan açıklamalar.sende anladığın işten konuş siyaset senin neyine 2 13 Yanıtla
  • Bordo: Sikeciler hırsızlar askerlikten kaçan hainler ofisinden tarla sürenler baskan olmamalı olamamalidir 12 1 Yanıtla
  • Yavu: Senide gördük kıro istanbulsporda baskan iken şimdi siyaset için laf yapıyosun sen önce kendi haline bak 0 0 Yanıtla
  • ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti
    11:53 ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son yıllarda ilerlediğini, iki ülke arasında yatırım ve iş birliği zeminini oluşturmak üzere çok sayıda anlaşma imzalandığını belirterek, "Özbekistan ve Türkiye arasındaki siyasi,...

  • Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü Sporcusu Beyza Nur Akkuş Zafer Kupası'ndan Altın Madalya İle Döndü
    11:47 Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü Sporcusu Beyza Nur Akkuş Zafer Kupası'ndan Altın Madalya İle Döndü

    Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü sporcusu Beyza Nur Akkuş, Antalya'da düzenlenen Zafer Kupası'nda 65 kiloda altın madalya kazandı. Akkuş'un yeni hedefi ise Avrupa Güreş Şampiyonası.

  • Fenerliler Eren Elmalı'yı yere göğe sığdıramıyor: Bundan sonra kardeşimizdir
    11:36 Fenerliler Eren Elmalı'yı yere göğe sığdıramıyor: Bundan sonra kardeşimizdir

    Trabzonsporlu futbolcu Eren Elmalı'nın, Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarda Fenerbahçeli futbolcuları korumaya çalışmasına beğeni yağıyor. Eren'e bu hareketinden dolayı bazı sarı-lacivertli taraftarlardan, "Bundan sonra kardeşimizdir" şeklinde yorumlar yapıldı.

  • Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu
    11:34 Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu

    Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri takımı büyük bir başarıya imza atarak Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonada mücadele eden 15 ilden 160 sporcu arasında Kayseri takımı 8 bin 543 puan ile birinci oldu. Erzurum ikinci, Eskişehir ise üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto ve Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı tarafından takdim edildi.

  • Antalya'da Halter Salonuna Dönüştürülen Okul Deposundan Madalyalarla Döndüler
    11:29 Antalya'da Halter Salonuna Dönüştürülen Okul Deposundan Madalyalarla Döndüler

    Antalya'da bir okulun deposunun spor salonuna dönüştürülmesiyle halterle tanışan öğrenciler, kısıtlı imkanlara rağmen Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü. Gülgün Nihat Ömür Ortaokulu'nun altındaki depo, gönüllü olarak halter eğitmenliği yapan Mustafa Otun tarafından halter salonuna dönüştürüldü. Öğrencilerden Hüsnücan Yılmaz Avrupa ikincisi, Beytullah İkne Türkiye şampiyonu, Mehmet Savga Türkiye şampiyonu ve Mesut Zorlu Türkiye üçüncüsü oldu. Öğrenciler, daha fazla destek alarak daha büyük başarılar elde etmek istediklerini belirtti.

  • Kayseri İkinci Amatör Küme'de 4. Hafta Maçları Tamamlandı
    11:29 Kayseri İkinci Amatör Küme'de 4. Hafta Maçları Tamamlandı

    Bu sezon üç ayrı grupta oynanan İkinci Amatör Küme'nin 4. haftasında toplam 13 karşılaşmada takımlar 68 kez gol sevinci yaşadı. Haftanın en gollü karşılaşması Büyük Toraman - Kayseri İdman Yurdu maçı oldu.

  • Kayseri Süper U-18 Ligi'nde Şampiyonlar Belli Oldu
    11:26 Kayseri Süper U-18 Ligi'nde Şampiyonlar Belli Oldu

    Kayseri Süper U-18 Ligi'nde Kocasinan Şimşekspor ve Talasgücü Belediyespor, U-18 Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri'yi temsil etme hakkı kazandı.

  • Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir
    11:22 Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir

    Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, sporcularının 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda alınan bronz madalyayı Paris'te gümüş veya altına çevirmeyi başarabilecek düzeyde olduğunu söyledi. Çelen, sporcuların başarılarıyla Türkiye'yi cimnastikte tanıttıklarını ve hedeflerinin her zaman çıtayı yükseltmek olduğunu belirtti.

  • Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyatı: 2024 Trisome Oyunları
    11:22 Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyatı: 2024 Trisome Oyunları

    "Down sendromlu sporcuların olimpiyatı" olarak nitelendirilen ve 33 ülkeden 488 sporcunun katılacağı Trisome Oyunları, yarın Antalya'da açılış seremonisiyle başlayacak.

  • Erzurum'da polisin tatbikatı gerçeği aratmadı
    11:11 Erzurum'da polisin tatbikatı gerçeği aratmadı

    Erzurum'un Hınıs ilçesinde çevik kuvvetin toplumsal olaylara müdahale tatbikatı gerçeği aratmadı. Hınıs İlçesi Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan çevik kuvvet grup amirliği, muhtemel olaylara müdahalede gerçekçi bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta personelin performansı, gerçek olaylardan farksızdı ve toplumsal olaylara müdahale eğitimi de verildi.

  • Down sendromlu sporcular Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na hazır
    11:10 Down sendromlu sporcular Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na hazır

    Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na katılacak Türkiye şampiyonu down sendromlu sporcu Cansu Öğe ile Türkiye ikincisi Ecrin Ercan, hazırlıklarını tamamladı. Tekirdağ'da yaşayan 14 yaşındaki Öğe ve Ercan, dört yıl önce masa tenisi sporuna başladıktan sonra hızla kendilerini geliştirdi. Aylardır süren yoğun çalışmaların ardından Öğe ve Ercan, down sendromlu sporcuların olimpiyatları olarak kabul edilen Trisome Oyunları için hazırlıklarını tamamladı. Antalya'da 19-26 Mart tarihlerinde düzenlenen oyunlarda özel sporcular, madalya için mücadele edecek. Cansu Öğe ve Ecrin Ercan, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve kürsüde yer alarak başarılarını taçlandırmak için heyecanla oyunların başlayacağı günü bekliyor.


Advertisement