Safranbolu Turizmi İçin Mastır Planı Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Safranbolu Turizmi İçin Mastır Planı Hazırlanıyor

Safranbolu Turizmi İçin Mastır Planı Hazırlanıyor

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki 3 bin yıllık geçmişe sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, turizmde kalitenin ve turist sayısının artırılması için mastır planı hazırlanıyor Safranbolu Kaymakamı Bulacak: "Bilimsel ve tarafsız birim kurum tarafından hazırlanan Turizm Master Planı ile Safranbolu'nun.

03.11.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki 3 bin yıllık geçmişe sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, turizmde kalitenin ve turist sayısının artırılması için mastır planı hazırlanıyor.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Toplantı Salonu'nda yapılan "Safranbolu Turizm Master Planı" toplantısında konuşan Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu'da turizmin gelişimi ve büyümesi kapsamında çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yürütülen çalışmaların ilçeye büyük katkı sağlayacağını ifade eden Bulacak, "Gelecekte Safranbolu turizmine yönelik faaliyetlerin yazılı hale getirilmesi ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılması büyük önem arz ediyor. Safranbolu'da satışı yapılan ürünlerde kalite standardı yakalanacak. Ürünlerde standardın yakalanmasıyla buraya gelen misafirler daha çok alış veriş yapacak. Bu da hem ilçemize hem de esnafımıza katkı sağlayacak. Bilimsel ve tarafsız birim kurum tarafından hazırlanan Turizm Master Planı'yla Safranbolu'nun güvenirliği artacak" diye konuştu.

Daha önce görev yaptığı Alanya'da kazanım ve tecrübe sahibi olduğunu alatan Bulacak, şöyle konuştu:

"Safranbolu destinasyonun da, turizm değerlerinin korunması ve kullanılmasına yönelik politika ile ilkelerin belirlenmesi, turizm pazarı potansiyelinin belirlenmesi, turizmin sürdürülebilirliğine ulusal ve uluslararası kurumlar düzeyinde destek sağlanması, yerel toplum düzeyinde turizm gelişiminden elde edilen faydaların son derece eşitlikçi bir şekilde dağıtımının sağlanmasını amaçlayan master planı çalışmaları ilçemiz için çok faydalı olacak. Bu çalışmanın başarılı bir şekilde yürütülmesinde büyük emek sahibi olan herkesi tebrik ediyorum." - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Safranbolu Turizmi İçin Mastır Planı Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement