Sağanaktan etkilenen çadır mescit, el birliğiyle teravihe yetiştirildi - - Son Dakika
Güncel

Sağanaktan etkilenen çadır mescit, el birliğiyle teravihe yetiştirildi -

Muğla'da etkili olan sağanakta, Menteşe ilçesinde ramazan ayında belediye tarafından kurulan çadır mescit sulardan etkilendi.

18.07.2014 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da etkili olan sağanakta, Menteşe ilçesinde ramazan ayında belediye tarafından kurulan çadır mescit sulardan etkilendi. Vatandaşlar, suyu boşaltıp temizlik yaptığı mescidi teravih namazına kadar düzenli hale getirilmek için el birliğiyle çalışma yaptı.

Orhaniye Mahallesi 112 Evler mevkisinde, en yakın caminin 2 kilometre mesafede olması nedeniyle ramazan ayında vatandaşların teravih namazlarını kılmaları için kurulan çadır mescit, etkili olan sağanakla sular altında kaldı.

Belediye tarafından kurulan 30 metrekarelik çadırın teravih namazına yetişmesi için vatandaşlar el birliğiyle temizliğe girişti. Halı ve kilimler kuruması için ağaç dallarına asan mahalle sakinleri evlerinden getirdikleri halı ve kilimler de çadır mescide döşedi.

Mahalle sakinlerinden İsmail Köroğlu, çadırda kadın ve erkekler için iki ayrı bölüm oluşturduklarını, camiye gidemeyen özellikle yaşlıların ramazan ayında çadır mescitte teravih namazlarını kıldığını dile getirdi.

Öğle saatlerinde etkili olan sağanağın çadırda çökmelere yol açtığını belirten Köroğlu, "Çadırın üzerinde çöküntüler oluştuğu sular mescidin içine dolmuştu. Mahalle sakinlerinin de katkılarıyla çadırdaki suyu tahliye ettik. Halıları dışarıya çıkararak kuruması için serdik. Mescidin teravih namazına yetişmesi için temizlik yapıyoruz. Evlerden de halı ve kilim temin ettik. Mahalle sakinlerinden Allah razı olsun" dedi.

Sağanaktan etkilenen çadır mescit, el birliğiyle teravihe yetiştirildi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağanaktan etkilenen çadır mescit, el birliğiyle teravihe yetiştirildi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement