Sağlığınız İçin Yürüyün - Son Dakika
Yerel

Sağlığınız İçin Yürüyün

Sağlığınız İçin Yürüyün

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş günü nedeniyle Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kent merkezinde bir yürüyüş gerçekleştirildi.

05.10.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş günü nedeniyle Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kent merkezinde bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonunda Sağlık il Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün katılımı ile Düzce'de Dünya Yürüyüş günü nedeniyle yürüyüş yapıldı. Gaziantep Caddesinden başlayan yürüyüş Valilik önünde son buldu.

Yürüyüş sonunda bir açıklama yapan İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahir Arslan, "Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan sağlıklı beslenelim kalbimizi koruyalım araştırma raporu sonuçlarına göre toplumun yüzde 96.5'inin düzenli olarak fiziksel aktivite yapmadığı, Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırmasının yayınlanmamış rapor sonuçlarına göre yüzde 71,9'unun hareketsiz yaşadığı aynı araştırmada 6-11 yaş grubu çocukların yüzde 58,4'ünün düzenli egzersiz yapmadığı, saptanmıştır. Bu nedenle Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının amaçlarından birisi toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesidir. Her yıl 3-4 Ekim tarihlerinde kutlanan Dünya Yürüyüş Günü bu yıl da ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır" dedi.

235 BİSİKLET DAĞITILACAK

Dr. Mahir Arslan, 235 bisiklet alınıp okullara dağıtılacağını belirterek "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı doğrultusunda fiziksel aktiviteye teşvik projesi kapsamında Bakanlığımız tarafından Türkiye genelinde üç yıl içerisinde 1 milyon bisiklet dağıtımı gerçekleşecektir. İlimizde de Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanacak protokol çerçevesinde 5, 6 ve 7. Sınıflarda beden eğitimi derslerinde kullanılmak üzere 235 adet bisiklet dağıtımı yapılacaktır. Fiziksel aktivite azlığı ve hareketsiz yaşam şekli, ağırlık artışına neden olarak kalp hastalıkları, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkların oluşma riskini arttırmaktadır. Yürüme, koşma, yüzme, bisiklete binme, kol ve bacak hareketleri, baş ve gövde hareketleri, gibi temel vücut hareketlerinin tümü yada bir kısmını içeren spor dalları, dans, egzersiz, oyun ve gün içerisindeki aktiviteler fiziksel aktivite olarak kabul edilebilir" diye konuştu.

Düzenli fiziksel aktivitenin yararlarını da anlatan Arslan, "Sürekli fiziksel aktivite zevklidir, yaşam süresini ve kalitesini artırır. Zihinsel yeteneği geliştirir, hayata bakış açısını olumlu yönde etkiler. Enerji harcamasına neden olduğu için vücut ağırlığının dengede tutulmasına yardımcı olur. Yağ dokusunu azaltır, kas dokusunu arttırır. Kemik yoğunluğunu arttırır. Kalp- damar hastalıkları riskini azaltır. Çocuklarda büyüme ve gelişme hızlanır. Yaşlılarda günlük aktiviteleri sürdürebilme yeteneğini geliştirir" dedi.

Mahir Arslan son olarak ise "Uzun süre hareketsiz kalmış bireyler egzersize başlamadan önce sağlık kontrolünden geçmelidir. Aktivite düzeyi yavaş yavaş artırılmalı ve kısa sürede çok yoğun aktivite yapılmamalıdır. Haftada en az 3-4 kez 30-45 dakika süren orta şiddetli egzersizler en uygun olanıdır. Ancak bu konuda sağlık personelinden yardım alınmalıdır. Bütün egzersizlerin düzenli olarak yapılmasına dikkat edilmelidir" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlığınız İçin Yürüyün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement