Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne\'de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Biz hiçbir hastamıza bilimsel olarak ihtiyacı olan herhangi bir tetkikten veya tedaviden ücret almıyoruz.

20.03.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Biz hiçbir hastamıza bilimsel olarak ihtiyacı olan herhangi bir tetkikten veya tedaviden ücret almıyoruz. Hele hele kanser hastasından asla almıyoruz" dedi.

Müezzinoğlu, yerel seçimler kapsamında Selimiye Camisi'nin etrafında bulunan esnafı ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet ederek çay içen Müezzinoğlu, kente yönelik istek ve sıkıntıları dinleti.

Trakya Birlik Genel Müdürlüğünü de ziyaret eden Müezzinoğlu burada, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen'le basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından bir gazetecinin, "Kanser hastalarından ve kanser hastalarının yakınlarından 500 lira gibi genetik test ücreti alınıyormuş, SGK bunu ödemiyormuş. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz" sorusu üzerine Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Biz hiçbir hastamıza bilimsel olarak ihtiyacı olan herhangi bir tetkikten veya tedaviden ücret almıyoruz. Hele hele kanser hastasından asla almıyoruz ama bilimin henüz daha kabul etmediği veya hocalarımızın henüz kabul etmediği, SGK'nın da gündemine girmeyen konular var. Hasta yakını veya sahibi, 'Ben de bunu istiyorum' diyorsa. O tabii özel bir taleptir."

Müzezzinoğlu, "Bu durum sadece kanser tedavisi için mi?" sorusu üzerine de "Kanser tedavisi için demiyorsunuz. Genetik bir test diyorsunuz. Şimdi genetik testler kanser tedavisinin içerisine girdiyse zaten alınmıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement