Sağlık Bakanlığı, Kütahya'daki 'En-Vip' Çalışmasını Örnek Bir Proje Olarak Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanlığı, Kütahya'daki 'En-Vip' Çalışmasını Örnek Bir Proje Olarak Gösterdi

Sağlık Bakanlığı, Kütahya\'daki \'En-Vip\' Çalışmasını Örnek Bir Proje Olarak Gösterdi

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sadece engelli ve yaşlılara yönelik bölüm oluşturulması, (EN-VİP) bakanlık tarafından örnek bir proje olarak gösterildi.

16.04.2014 12:03

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sadece engelli ve yaşlılara yönelik bölüm oluşturulması, (EN-VİP) bakanlık tarafından örnek bir proje olarak gösterildi.

Uygulamanın 'örnek' olarak gösterilmesinin kendilerini ayrı bir heyecan verdiğini ifade eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, "Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimini olabildiğince kolaylaştırmak istiyoruz. Hastanede işlemlerini tek başına göremeyecek düzeyde olan çoğu vatandaşımız sağlık sorunlarını öteliyor. Bu durumda ileride daha ciddi sağlık sorunları oluşuyor. Biz gerek onlara yardımcı olmak, gerek hayır dualarını almak ve ileride hastalıklarının daha ilerlemeden tedavi olmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Bu merkez onların ilgi ve desteği ile daha ileri düzeylere taşınacaktır" diye konuştu.

Merkeze müracaat eden hastalardan Yusuf Erkeler, "Allah Devletimizden, Hastane yöneticilerinden razı olsun. Güzel bir uygulama. Önceden hastaneye geldiğimizde işlemlerimizi nereden nasıl hallederiz diye kara, kara düşünüyorduk. Büyük bir kolaylık. Hastane içerisinde arabayla dolaştırıyorlar. Yorulmuyoruz" dedi.

Yine bir merkeze müracaat eden bir başka hasta İsmail Çağlar, "Biz engelliler öncesinde toplumdan dışlanıyor veya hizmetlerden tam olarak yararlanmakta güçlük çekiyorduk. Böyle bir fikrin hayata geçirilmesi bizleri çok mutlu etti. Yetkililer bize, hastanede hangi birimde işimiz olursa olsun buraya müracaat edebileceğimizi söylediler. Bizim hastanedeki işlemlerimizi buradaki görevliler yardımıyla hallediyorlar. İlk kez bu hizmetten yararlanıyorum ben. Benim gibi engelli kişiler için büyük kolaylık. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanlığı, Kütahya'daki 'En-Vip' Çalışmasını Örnek Bir Proje Olarak Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement