Sağlık Çalışanlarından Kobani'ye Destek Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Sağlık Çalışanlarından Kobani'ye Destek Yürüyüşü

Sağlık Çalışanlarından Kobani\'ye Destek Yürüyüşü

İstanbul Sağlık Platformu öncülüğünde bir araya gelen sağlık çalışanları, Beyoğlu'nda, Kobani (Ayn el Arap) için destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

23.10.2014 22:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Sağlık Platformu öncülüğünde bir araya gelen sağlık çalışanları, Beyoğlu'nda, Kobani (Ayn el Arap) için destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

Tünel'de toplanan İstanbul Tabip Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Eczacılar Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, DİSK Dev-Sağlık İş İstanbul Şubeleri ve KESK SES İstanbul Şubeleri'ne üye bir grup sağlık çalışanı, "Kobani'ye Sağlık ve Yaşam Koridoru Oluşturulsun, Kobani Halkı Yaşam Bulsun" pankartı açtı.

Beyaz önlük giyen gruptakiler, ellerindeki beyaz bezlerle koridor oluşturarak kortej halinde Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Gruptakiler yürüyüş sırasında "Koridor açılsın Kobani yaşasın", "Kobani halkı yalnız değildir", ve "Savaşta, barışta sağlık haktır" sloganları attı.

Galatasaray Lisesi önünde grup adına açıklama yapan Duygu Fidan, Ortadoğu'nun kan gölüne dönmesi ve milyonlarca göçmenle birlikte yine milyonlara varan can kaybı ve yaralının ortaya çıkmasının bir vebali olduğunu kaydetti.

Sağlık çalışanlarının her yerde hasta ve yaralıların canını kurtaran bir yaklaşımı hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydeden Fidan, Kobani'den gelen yaralıların tedavilerinin geciktirilmeden yerinde yapılabilmesi için Suruç'ta tam donanımlı bir sahra hastanesinin açılması gerektiğini söyledi.

Fidan, "Kobani'deki katliamdan kaçarak Suruç'a gelen binlerce sığınmacının başta barınma, su, beslenme, tuvalet, banyo gibi temel ihtiyaçlarının asgari düzeyde giderilmesini, tıbbi hizmetlerin, ilaçların koşulsuz ve ücretsiz bir şekilde sağlanmasını, temel yaşam desteğinin kış bastırmadan ivedilikle verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kobani'ye sağlık ve yaşam koridoru açılmasını istediklerini aktaran Fidan, Kobani başta olmak üzere Suriye ve Irak'ta mağdur edilen Türk, Kürt, Arap, Ezidi, Türkmen, Alevi, Süryani her din ve dilden insanlar için üzerlerine düşen sorumluluğu çekinmeden yerine getireceklerini kaydetti.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Çalışanlarından Kobani'ye Destek Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement