Sağlık Çalışanlarının "Yıpranma Payı" Beklentisi - Son Dakika
Yerel

Sağlık Çalışanlarının "Yıpranma Payı" Beklentisi

Sağlık-Sen Bitlis Şubesi üyeleri sağlık çalışanları için "yıpranma payı" talep etti.

25.02.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Bitlis Şubesi üyeleri sağlık çalışanları için "yıpranma payı" talep etti.

Bitlis Devlet Hastanesinde bir araya gelen sağlık çalışanları adına açıklama yapan Sağlık-Sen Bitlis Şube Başkanı Baki Kaya, Sağlık-Sen'in, geçen yıl 13 Mayıs'ta yıpranma payı, lisans tamamlama, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve kreş konularındaki taleplerini dile getirdiğini hatırlattı.

Talepleri dinleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan olarak katıldığı programda lisans tamamlama, kreş ve tüm sağlık çalışanlarının 5 yılına 1 yıl olmak üzere yıpranma payı verilmesi konusunda söz verdiğini ve konuyla ilgili olarak ilgili bakanlara çalışma yapılması talimatı verdiğini dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

"Yıpranma payı konusunda ilgili bakanlık ve kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Yıpranma payının Bakanlar Kurulu ve ilgili platformlarda ele alındığını ve çalışmaların sürdüğünü, en kısa sürede bu sözün hayata geçmesi için çalışıldığını biliyor, konuyu takip ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları, 2015 yılında yıpranma payına kavuşmalıdır. Ek ödemelerin   emekliliğe yansıtılmaması da sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biridir. Ülkemiz sağlık çalışanları, sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında, ücret bakımından çok gerilerde kalmaktadır. Bu mağduriyet ek ödeme ve döner sermaye ile eşitlenmeye çalışılmakta, ancak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması başka bir mağduriyeti beraberinde getirmektedir. Sağlık çalışanları geleceğe endişe ile bakmaktadır. Emekli maaşları ek ödemesiz maaşa göre belirlenmekte, emekli maaşlarında büyük bir mağduriyet yaşanmaktadır."

Sahada etkin bir mücadele verdiklerini, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarıyla ilgilenerek taleplerini kazanıma dönüştürdüklerini belirten Kaya, Sağlık-Sen olarak taleplerinin takipçisi olacaklarını ve verilen sözler hayata geçinceye kadar mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Çalışanlarının 'Yıpranma Payı' Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement