Sağlık-Sen, Biroğul'un Öldürülmesini Kınadı - Son Dakika
Güncel

Sağlık-Sen, Biroğul'un Öldürülmesini Kınadı

Sağlık-Sen, Biroğul\'un Öldürülmesini Kınadı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yol kesen PKK'lılarca taranarak öldürülen Doktor Abdullah Biroğul yönelik tepkiler sürüyor.

02.09.2015 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yol kesen silahlı gruptan kaçarken taranarak öldürülen Dr. Abdullah Biroğul için yazılı bir mesaj yayımlayan Sağlık Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, "Sağlıkçılara yönelik şiddet ve saldırıları şiddetle kınıyoruz, Unutmayınız! Sağlık hizmeti her zaman, her yerde ve herkese lazımdır" dedi.

Dr. Abdullah Biroğul adlı doktorun Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yol kesen silahlı gruptan kaçarken taranarak öldürülmesine yönelik tepkiler sürüyor. Sağlık Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, yazılı bir mesaj yayımlayarak, sağlıkçılara yönelik şiddet ve saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi. Sağlık hizmetinin, her zaman, her yerde ve herkese lazım olduğunu dile getiren Ensarioğlu "İnsan hayatı her şeyden değerli ve kutsaldır. Bütün dinler, sistemler ve inançlar insanın saadeti için var olduğu iddiasındadır. Bir insanın hayatına kast etmek, onun hukukunu, düşüncesini, fikrini, inancını, kişiliğini ve özgürlüğünü de yok saymak ve öldürmek demektir. Bir insan daha az sancı çeksin, daha az uykusu kaçsın, daha sağlam bir bedene sahip olsun, daha huzurlu ve uzun yaşayabilsin diye didinen sağlıkçılara toplum olarak hepimiz minnet ve takdir içinde olmalıyız. İnsan 'Can', doktor'Canan'dır. Hekim, Allah'ın 'Şafi' sıfatının tecellisidir" dedi.

Bu ulvi göreve karşın son dönemlerde savaşta bile dokunulmayan doktor, hemşire, sağlık memuru ve diğer sağlıkçılara yönelik barbarca saldırıların olduğuna şahitlik ettiklerini dile getiren Ensarioğlu, şöyle devam etti:

"Hatta bir canı kurtarmak, bir yarayı sarmak için yola çıkan ambulansların bile Molotoflarla yakıldığı ve silahlarla tarandığı görülmektedir. Bunun en son örneği de Kulp ilçesi Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu Hekimi Dr. Abdullah Biroğul'un katledilmesi olmuştur. Hiçbir neden, hiçbir bahane ve hiçbir propaganda bunları haklı ve meşru gösteremez. Bunu yapanlar hangi ideoloji ve gerekçenin arkasına saklanırlarsa saklansınlar vicdan ve duygu yoksunudurlar. Doktorumuza Allahtan rahmet, kederli ailesine ve sağlık camiasına başsağlığı diliyor; faillerin bir an önce yakalanarak hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz. Can güvenliği; mal, mesken, seyahat, düşünce ve inanç hürriyetinden de önce gelir.Canımıza kast edenler; hürriyetimize, kişiliğimize, inancımıza, ekmeğimize ve topyekûn değerlerimize kast etmiş bulunurlar. Diyarbakır Sağlık Sen olarak; Sağlık çalışanlarımızın güven ve huzur içinde kutsal görevlerini yapabilmeleri için her alanda ve her zaman yanlarında olduğumuzu, insanlarımızın canına ve huzuruna kast edenlerin de asla muvaffak olamayacaklarını ilan ediyor ve bir kez daha Dr. Abdullah Biroğul'a rahmet ve mağfiret diliyoruz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sağlık-Sen, Biroğul'un Öldürülmesini Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement