Sağlık-sen'den, Sağlık Çalışanlarına Uygulanan Şiddete Tepki - Son Dakika
Yerel

Sağlık-sen'den, Sağlık Çalışanlarına Uygulanan Şiddete Tepki

Sağlık-sen\'den, Sağlık Çalışanlarına Uygulanan Şiddete Tepki

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman’ın Besni ilçesinde görev yapan iki sağlık çalışanının tehdit edilmesi, hakarete uğraması ve darp edilmek istenmesi Sağlık-Sen Besni İlçe Şube Başkanlığı tarafından kınandı.

26.05.2015 15:21

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman'ın Besni ilçesinde görev yapan iki sağlık çalışanının tehdit edilmesi, hakarete uğraması ve darp edilmek istenmesi Sağlık-Sen Besni İlçe Şube Başkanlığı tarafından kınandı.

Sağlık-Sen Besni İlçe Başkanı Mikail Turan, yeni bir şiddet olayıyla karşı karşıya olunduğunu ve sağlık çalışanına şiddetin çirkin yüzünü bu sefer de Besni ilçesinde gösterdiğini söyledi.

Yaşanan fiili şiddeti lanetlediklerini söyleyen Mikail Turan, açıklamasında, "Besni Devlet hastanesinde görevli diş hekimi ve hemşire arkadaşımıza, görevleri esnasında hakaret eden, savunmasız olan 2 bayanın üzerine yürüyüp darp etme girişiminde bulunan şahsı kınıyoruz.

Çocuğunun dişlerini muayene etmek için MHRS'de sıra alan hasta yakın, polikliniğe başvurup sırası gelip ismi okunduğunda gelmemiş olup, geldikten sonra polikliniğe direk alınan şahıs polikliniğe gergin bir şekilde girmistir. Doktor hanım ve hemşireye görünüşlerini beğenmediğini söyleyerek, "Ben akademisyenim ona göre davranacaksın ben kimim biliyor musun? Ben A.Ö. size neler yapacağımı göreceksiniz" diyerek sağlık çalışanlarımızı hem tehdit etmiş, hem hakaret etmiş, hem de darp etmeye çalışmıştır.

Sağlık- Sen Besni Temsilciliği olarak ilgili şahsı kınıyor ve Adıyaman üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Talha Gönüllü'yü de, ilgili şahsın devlet memuruna yakışmayan bu tavır ve davranışından dolayı gerekeni yapmaya davet ediyoruz. Mağdur olan diş hekimi ve hemşire arkadaşlarımız konuyla ilgili gerek savcılık, gerekse de beyaz kod aracılığıyla ilgili şikayette bulunmuş olup, konuyla ilgili yasal süreç başlamıştır. Yaptıkları görevleri nedeniyle, insanımıza sıhhat olan, bayram demeden, tatil demeden, gece-gündüz demeden görev yapan, sağlıkta dönüşümün mimarlarına bu şekilde davranan şahısları, kanunlar önünde gereken cezaya çarptırılması için her türlü mücadeleyi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Maalesef, bayan sağlık çalışanlarına bile şiddeti bir hak arama ve cezalandırma yolu olarak görüp, uygulamaktan geri durmayan ilgili şahsı kınıyoruz. Şiddet asla bir hak arama yolu değildir ve olamaz. Bunu yapanlar sonucuna katlanacak ve şiddetin bir hak olmadığını göreceklerdir. Bu şiddet olayına karşın yasal resmi işlemler başlatılmış olup, gerekli her türlü hukuki yardımda bulunulacaktır. Bu tür ilkel yollara başvuran kişilerin hak ettiği cezaya çarptırılması için gerekli her türlü işlem yapılacaktır. Biz de Sağlık Sen Besni Temsilciliği olarak; bu olayda ve tüm şiddet olaylarında sonuna kadar üyelerimizin ve bütün sağlık çalışanlarımızın yanında olacağız. Bu tür üzücü olayları sonuna kadar takip edecek ve sonuçlandırılması için gerekli her türlü desteği vereceğiz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık-sen'den, Sağlık Çalışanlarına Uygulanan Şiddete Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement