ABD'de domuz böbreği nakledilen 62 yaşındaki hasta hayatını kaybetti - Son Dakika
Güncel

ABD'de domuz böbreği nakledilen 62 yaşındaki hasta hayatını kaybetti

ABD'de bir hastanede, genetiği değiştirilmiş domuz böbreği nakledilen 62 yaşındaki hasta operasyondan yaklaşık 2 ay sonra hayatını kaybetti.

12.05.2024 12:59  Güncelleme: 14:40

ABD'nin Boston kentindeki bir hastanede, genetiği değiştirilmiş domuz böbreği nakledilen ilk hasta olan 62 yaşındaki Richard Slayman, operasyondan yaklaşık 2 ay sonra yaşamını yitirdi.

"OPERASYONDAN KAYNAKLANDIĞINA DAİR BELİRTİ YOK"

Massachusetts Hastanesinden yapılan açıklamada, dünyada ilk kez domuz böbreği nakli yapılan Slayman'in ölümünün operasyondan kaynaklandığına dair bir belirti bulunmadığı belirtildi. Doktorların 16 Mart'ta genetiği değiştirilmiş bir domuz böbreğini Slayman'e naklettiği, hastanın durumunun iyiye gittiği ve yakın zamanda taburcu edilmesinin beklendiği bildirilmişti.

ABD'de domuz böbreği nakledilen 62 yaşındaki hasta hayatını kaybetti

"KSENOTRANSPLANTASYON" TEDAVİSİ

Hayvan hücre, doku ya da organlarının, nakil bağışı bekleyen insanlara nakledilmesi olarak bilinen "ksenotransplantasyon" tedavisi, Mayıs 2022'de beyin ölümü gerçekleşmiş 2 hastaya geçici olarak domuzdan böbrek nakli yapılmasıyla denenmişti.

2 HASTA DA HAYATINI KAYBETTİ

ABD'nin Maryland eyaletindeki bir hastanede, 7 Ocak 2022'de ilk defa domuz kalbi nakledilen 57 yaşındaki David Bennett, operasyondan 2 ay sonra hayatını kaybetmişti. Aynı hastanede, 20 Eylül 2023'te ikinci defa domuzdan insana kalp nakli ameliyatı yapılmış, naklin yapıldığı 58 yaşındaki Lawrence Faucette operasyondan 6 hafta sonra yaşamını yitirmişti.

ABD\'de domuz böbreği nakledilen 62 yaşındaki hasta hayatını kaybetti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de domuz böbreği nakledilen 62 yaşındaki hasta hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Nusret Gündüz: Haramdan Şifa Olmaz. İslamı Kurandan Öğrenin Rasulün Sünnetlerine Bakın İyi Bir İnsan Merhametli Bir İnsan Dürüst Bir İnsan Olun... 70 19 Yanıtla
    Mehmet Aztekin: Allah c.c hiç bir şeyi boşuna yaratmadı 26 1 Okan: aynen bismil hayvan olsa yaşardı dimi 6 2
  • Ankara null: acemi doktor isi 5 18 Yanıtla
  • Ahmet KILIÇ: birde at böbregini deneselerdi 11 8 Yanıtla
    Abdullah Kara: At miki nakli ne zaman olur acaba,bi arkadaş soruyorda. 2 2
  • NÜK: Domuzda Allahın yarattığı canlardandır. Eti Çok yağlı olduğundan , bozulmadan uzun süre muhafazası zor olduğundan yenmesi insan sağlığına zararlıdır ve bu sebepten dinimizce tüketilmesi haram kılınmıştır.. Yoksa haşa lanetli bir hayvan değildir. 14 3 Yanıtla

Advertisement