Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Tekin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Tekin Açıklaması

"Bir doktorun, bir sağlık çalışanının hakarete uğraması ya da darp edilmesi normal bir olay değil. Şiddetin yaptırımı ağır olmalıdır"

30.08.2013 14:02

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, "Bir doktorun, bir sağlık çalışanının hakarete uğraması ya da darp edilmesi normal bir olay değil. Şiddetin yaptırımı ağır olmalıdır" dedi.

Tekin, beraberinde Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı İlyas Bayrak'la, Beylikova ve Mihalıççık ilçelerindeki hastane, aile hekimleri ve 112 Acil Servis çalışanlarını ziyaret etti.

Gerçekleştirdikleri ziyaretler sonucu açıklama yapan Tekin, ilçelerde personel ve malzeme sıkıntısı olduğunu tespit ettiklerini, hasta memnuniyeti kadar çalışan memnuniyetine önem verilmesi gerektiğini bildirdi.

"Bazı kendini bilmez hasta ve yakınları, çalışanlara sözlü ve fili saldırılarda bulunuyor" ifadelerini kullanan Tekin, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar önüne geçilemeyen şiddet, ara sıra çirkin yüzünü göstermektedir. Şiddetin önlenmesi için yapılacak çalışmaların yanında toplumun da bilinçlendirilmesi ayrı bir önem arz etmekte. Çünkü şiddet öyle bir boyuta geldi ki, bırakın insanları caydırmayı, neredeyse cesaret veriyor. Bir doktorun, bir sağlık çalışanının hakarete uğraması ya da darp edilmesi normal bir olay değil. Şiddetin yaptırımı ağır olmalıdır."

Tekin,  Sağlık Bakanlığına, sağlıkta şiddetle mücadele konusunda daha etkin önleyici tedbirleri almaya ve sağlıkta şiddetle mücadelenin alt yapısını oluşturması önerisinde bulundu. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Tekin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement