Sağlık Yönetimi Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Sağlık Yönetimi Masaya Yatırıldı

Sağlık Yönetimi Masaya Yatırıldı

Dicle Üniversitesi'nde "Diyarbakır Sağlık Yönetimi Hastaneleri Sempozyumu" ile sağlık yönetimi masaya yatırıldı.

03.04.2014 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen "Diyarbakır Sağlık Yönetimi Hastaneleri Sempozyumu"nda sağlık yönetimi masaya yatırıldı.

Selahattin Eyyubi Üniversitesi'nin katkıları ile kongre merkezinde düzenlenen sempozyuma Dicle üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Gökdemir, Selahattin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Destek veren kuruluşlara teşekkür ederek söz alan Öğrenci Topluluğu Başkanı Ayhan Çalı, sağlık yönetimi bölümünün 1960 yılından beri var olduğunu ancak hak ettiği değeri görmediğini belirtti.
Sağlık yönetimi bölümü öğrencileri olarak kendilerini geliştirerek, bu bölümü bir yere taşıyacaklarına inandıklarını kaydeden Çalı, çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kalan bu bölümün, kurum ve kuruluşların desteğini her zaman beklediğini ifade etti.

Sağlık yönetimi bölümü öğrencilerinin KPSS karşılığının olmadığını dile getiren Dicle üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Gökdemir, bölüm mezunlarının KPSS ile devlet kurumlarında çalışamadıklarına dikkat çekti. Gökdemir, "sanırım bu tür ekinlikler düzenleyerek kendilerini arz edecekler ve dolayısıyla bir arz talep mekanizması işleyecek" dedi.
Yurt dışında çalıştığı dönemdeki bir gözlemini paylaşarak sözlerine başlayan Selahattin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, yurt dışında halkın üç kişiyle karşılaşmaktan çekindiğini söyledi. Halkın, polis, maliyeci özellikle de doktor ve sağlık kuruluşları ile karşı karşıya gelmekten korktuğunu, çünkü karşılarına nasıl bir fatura çıkacağını öngöremediklerini belirtti. Ülkemizde SGK'nın ortalama bir böbrek nakli için 35-40 bin TL arası para ödediğini, bu rakamın yurtdışında 150 bin dolar yani bizdekinin 11-12 katı olduğuna dikkat çeken Doğan,"burada çok ciddi bir farklılık var. Ülkemizde son 10 yılda çok ciddi atılımlar oldu. Doktora ve ilaca erişim oldukça kolaylaştı" dedi.

Son olarak sağlık kurumları yöneticiliğinin 3-5 yıldır hayatımıza girmeye başladığını kaydeden Doğan, bunun ciddiye alınarak önemsenmesi gerektiğini ifade etti. Açılış konuşmaları sonrası sempozyum, Dicle üniversitesi sağlık yönetimi bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zincirkıran'ın "sağlık yönetimi öğrencilerinin kişisel gelişimlerine yönelik öneriler" ve Özel Memorial Diyarbakır Hastanesi Başhekimi ve Medikal Direktörü Dr. Abdurrahman Aktaş'ın "sağlık turizmi" konulu sunumları ile devam etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sağlık Yönetimi Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement