Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Sahiplerini Buldu

Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kocaeli Sanayi Odası'nın düzenlediği 21'nci 'Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri' Büyük İşletme Kategorisi Çevre Ödülü Hyundaı Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş, KOBİ Kategorisinde Çevre Ödülü Enka Civata İmalatı Sanayi Şirketi ve Eren Çelik Ahşap Ahşap ve Metal Möble Sanayi ve Ticaret Şirketi'nin oldu.

18.09.2015 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Sanayi Odası'nın düzenlediği 21'nci 'Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri' Büyük İşletme Kategorisi Çevre Ödülü Hyundaı Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş, KOBİ Kategorisinde Çevre Ödülü Enka Civata İmalatı Sanayi Şirketi ve Eren Çelik Ahşap Ahşap ve Metal Möble Sanayi ve Ticaret Şirketi'nin oldu.

Kocaeli Sanayi Odası'nın öncülüğünde yapılan 'Şahabettin Bilgisu Çevre Ödül Töreni'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, sanayici ve işadamları katıldı.

ÇEVREYE YILDA 4.5 İLE 5 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPIYORUZ

Çevreye yıllık 4.5 ile 5 milyar lira çevre yatırımları yaptıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "21 yıldan beri böyle bir ödül töreninin yapılması ve sürdürülebilir devam etmesi Kocaeli, Türk sanayisi için oldukça önemlidir. Türkiyenin çevre ile ilgili yaptığı çalışmalar için fevkalade önemlidir. Bu tören ilk defa Türkiye çapında yapılarak ülke ve Türkiye boyutuna ulaşmış. Bu çalışmaların en büyük avantajlarından biri bir sanayi tesisinin kendileri dışında incelenip raporlanması ve bunların puanlanması çevre açısından çok önemlidir. Türkiye'nin çevre ile ilgili yaptığı yatırımlar yılda 4.5 ile 5 milyar liradır. Önümüzdeki yıllarda bu rakamın 7 milyarın üzerine çıkmasını planlıyoruz. Bu konuyla ilgili belediyelerimiz başta olmak üzere sanayicilerimizle alacağımız önlemleri hep beraber belirliyoruz" dedi.

HOCAMIZIN ÇALIŞMASINI BİZİMLE PAYLAŞMASINI İSTİYORUM

Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'nin Kocaeli ve Dilovası'ndaki hava kirliliğiyle ilgili 1995-2004 yılları arasındaki ölümlerin yüzde 32'sinin kanser nedenli açıklamalarıyla ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof Dr.Mustafa Öztürk şöyle devam etti: "Kocaelide bir profesör kanserle ilgili çalışma yaptığını söylüyor. Hocayı arayıp benimle paylaşmasını söyledim. Sözle iki dedikoduyla yapılamayacağını söyledim. O günlerde gazetelerde haberler çıktı hala rapor bana verilemedi. Kocaeli önemli bir yer bizim için. Kirleten varsa gerekli yaptırımları yapmak bakanlığımızın asli görevidir. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi başkanını da aradım ve böyle bir çalışma olup olmadığını sordum. Çalışma olmadığını söylediler. Bu hocamız bu çalışmasını bizimle paylaşmasını istiyorum."

ÇEVREYİ KORUYARAK GELECEĞE AKTARMAYI HEDEFLİYORUZ

Çevreyi koruyarak gelecege aktarmayı hedeflediklerini söyleyen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Ülkemizi geleceğe taşırken Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük hedeflere ulaştırırken üretim ve imalat en büyük zenginliğimiz. Sürekli ve sürdürebilir bir büyüme hedefimizin olmazsa olmazı üretim ve imalattır. Yüksek teknoloji segmentine dönüştürme sorumluluğumuz ve zorunluluğumuz var. Kocaeli'ndeki üreten sanayicilerimizin ülkemiz olarak gelişme noktasında en büyük katkıyı sağlayan sayanicilerimizsiniz. Çevreyi koruyarak geleceğe aktarmayı hedefliyoruz. Program çevresinde ödül alan, başvuran tüm sanayicilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

ÇEVRE BAŞARILARINI SANAYİCİLERİMİZLE BİRLİKTE YAPTIK

Kocaeli'nin sanayi başkenti olmasına rağmen çevre ile ilgili çok güzel gelişmeler olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu "Siz değerli sanayicilerimizle karşılıklı saygıyla çok büyük işler başardığımıza inanıyorum. İzmit Körfez'inin dili olsa konuşabilse bunu çok daha bize ifade edebilir. Havamız ne kadar temiz olursa o şehirde yaşama sevincimiz ve mutluluğumuz o kadar güçlü olur. Kocaeli sanayi kenti, olmasına rağmen çok güzel gelişmeler oldu. Beraberce bunları gerçekleştirdik. Bütün bu çevre başarılarını işadamları ve sanayicilerimizle birlikte yaptık. Siz üretmeseniz, kazanmasanız bu ülkenin gelişmesi mümkün değil. Kazancından vergi veren herkes bizim için çok değerlidir" ifadelerini kullandı.

BENİ ÜZEN KONU ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN NEDENİNİN SANAYİCİYE YIKILMASIDIR

Kendilerine en çok üzen konunun çevre kirliliğinin nedeninin tamamen sanayiciye yıkılması olduğunu söyleyen Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Bizi en çok üzen konu çevre kirliliğinin nedeninin tamamen sanayiciye yıkılmasıdır. Oysa yapılan araştırmalar çevre kirliliğinin kış aylarında çoğunlukla ısınmadan kaynaklandığını göstermektedir. Ama sadece suçlanan sanayicimiz olmaktadır" diye konuştu.

ÖDÜL KAZANAN FİRMALAR

Büyük İşletme Kategorisi Çevre Ödülü Hyundaı Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin oldu.

KOBİ Kategorisinde Çevre Ödülü: Enka Civata İmalatı Sanayi Şirketi ve Eren Çelik Ahşap Ahşap ve Metal Möble Sanayi ve Ticaret Şirketi.

Büyük İşletme Kategorisi Sektör Ödülleri: Otomotiv Sektörü Çevre Ödülü Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Döküm Sektörü Çevre Ödülü: Çelikel Alüminyum Döküm İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Metal Sektörü Çevre Ödülü: Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Karma Sektör Çevre Ödülleri: İpeker Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş ve Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin oldu. - Başiskele

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement