7 Kişilik Şebeke, Sahibinden Habersiz 80 Dönümlük Araziyi Sattı - Son Dakika
Ekonomi

7 Kişilik Şebeke, Sahibinden Habersiz 80 Dönümlük Araziyi Sattı

Mamak'ta 80 dönümlük araziyi İstanbul'da yaşayan sahibinden habersiz, sahte kimlik ve evrak düzenleyip 5,5 milyon liraya sattıkları öne sürülen 7 kişi tutuklandı.

04.05.2015 18:14  Güncelleme: 08:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Mamak ilçesinde, 80 dönümlük araziyi İstanbul'da yaşayan sahibinden habersiz, sahte kimlik ve evrak düzenleyip 5,5 milyon liraya sattıkları öne sürülen 7 kişi tutuklandı. Dolandırıcılığı, emlakçının telefonu ortaya çıkardı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden alnan bilgiye göre, alışveriş merkezi yakınındaki 80 dönümlük arazinin, sahibinin bilgisi dışında satıldığı ihbarı üzerine, Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği bünyesinde özel ekip oluşturuldu.

7 KİŞİLİK ŞEBEKE GÖZALTINA ALINDI

Çalışma kapsamında yaklaşık 600 saatlik güvenlik kamerası ve MOBESE kayıtlarını inceleyen özel ekip, dolandırıcılığın 7 kişilik şebeke tarafından gerçekleştirildiğini belirledi.

Bunun üzerine Ankara ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda Tolga T, Murat İ, Metin Y, Ziya D, Hatice Y, kızı Emine A. ve kardeşi Alaaddin Y. gözaltına alındı.

135 BİN LİRAYA EL KONULDU

Murat İ'nin arazi satışından elde ettiği değerlendirilen lüks otomobil ve üzerindeki 135 bin liraya el konuldu. Satışı gerçekleştiren tapu görevlilerine ilişkin de çalışma başlatıldı.

Daha önce benzer 3 dolandırıcılığa karıştıkları öne sürülen zanlılar, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

DEĞERİNİN YARISINA SATTILAR

İstanbul'da gözaltına alınan Tolga T. ve Murat İ'nin, irtibat kurdukları Metin Y. ve Ziya D'nin, okuma-yazma bilmeyen Hatice Y, kızı Emine A. ve kardeşi Alaaddin Y'yi arsa sahibinin akrabaları gibi tanıttıkları, bu kişiler için sahte kimliklerle telefon hattı açtırdıkları, Balgat'ta lüks ev ve minibüs kiraladıkları tespit edildi.

Ayrıca, Hatice Y'nin arsa sahibinin imzasını taklit edebilmesi için çalıştırıldığı, emlakçıları lüks minibüsle gezen Hatice Y, Emine A. ve Alaaddin Y'nin, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 80 dönümlük araziyi 9 hissedara 5,5 milyon liraya sattıkları belirlendi.

DOLANDIRICILIĞI EMLAKÇININ TELEFONU ORTAYA ÇIKARDI

Taşınmazı dolandırıldığından habersiz satın alan müşteri, yapmayı planladığı projeler için araziye gittiğinde emlakçıyla karşılaştı. Araziyi satın almak isteyen, başka birine satıldığını öğrenen emlakçı, taşınmazın gerçek sahibini telefonla arayarak, "Madem araziyi satacaktınız, keşke bana haber verseydiniz" dedi.

Bunun üzerine arazinin sahibi kadın, durumu avukatı aracılığıyla polise bildirdi. İstanbul'da yaşayan arazi sahibinin, taşınmazı 1997'de satın aldığı öğrenildi.

"E-DEVLET UYGULAMASINDAN TAPU KAYITLARINIZI KONTROL EDİN"

Emniyet yetkilileri, benzer dolandırıcılık olaylarının yaşanmaması için "e-Devlet" uygulamasından tapu kayıtlarının kontrol edilmesi uyarısında bulundu.

Yetkililer, dolandırıcıların özellikle uzun süre alınıp satılmayan, sahipleri yurt dışında olan arazileri seçtiğini belirtti.

7 Kişilik Şebeke, Sahibinden Habersiz 80 Dönümlük Araziyi Sattı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 7 Kişilik Şebeke, Sahibinden Habersiz 80 Dönümlük Araziyi Sattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • ali: isin icinde tapu memurlari var beraber calisiyorlar serefsizler 16 2 Yanıtla
  • NBC: SAVCİMİZİ ŞEHİT EDEN HAİNLERE CHP TERÖRİST DİYEMEDİ..ASKERİMİZİ,POLİSİMİZİ ŞEHİT EDEN PKK LİLARA HDP TERÖRİST DİYEMİYOR..BUNLAR HAİNLERE SAHİP ÇIKIYOR.. VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN, ŞEHİTLER İÇİN, ALLAH RİZASİ İÇİN OYLAR MHP yada AKP ye İNSALLAH... 7 10 Yanıtla
  • hafize nur özpeker: önceleri cep tel internet ile dolandırıcılık olayları başladı. tapuda en zor iştir bu olay. tapu md devlet sorumlu. büyük cezalar verilmeli. istense önüne geçiebilir. 12 2 Yanıtla
  • havuzcuuu: yarın bu arsalar gemicik oluverir 5 8 Yanıtla
  • EL TURKO: AFİYET OLSUN, , DÜNYANIN EN BECERİKLİ DOLANDIRICILARIN TÜRKLER OLDUĞU DAHA ÖNCE AVRUPA VE DÜNYA GAZETELERİNDE YAYINLANMIŞTI DA ŞAŞIRMIŞTIM 10 3 Yanıtla
  • Druni: Bu nasıl memur sahte evrağı anlayamıyor 7 0 Yanıtla
  • Frozontana: Akp yola devam aslanlar 2 1 Yanıtla
  • neler oluyor neler: balık baştan kokar hangi ülkede yasıyoruz daha bu bi seymı adamlar yasa cıkarıp kimin bankada ne kadar parası var ögrenmek istiyor hic dusunuyormuydunuz daha once telefon dolandırıcılıgı varmıydı ben ıraktan yatan 2600 dolar maası cekmek icin yarım gunumu harcadım sıra gelince bana elımızde o kadar dolar yok dılekce yazın 2 gun sonra alırsınız demıslerdı dolandılılanlara nasıl sıra gelıyor 50 bın yuzbın doları nasıl hemen cekıp dolandırıcılara verıyorlar cok tuhaf degılmi bu ulkede bankacıda polisde sahipleri ölmüs varısı olmayanın malını gözeten tapuda iyi çalıısyor 1 2 Yanıtla
  • YALANMI: GERCEK SUCLU GORUNMEYENLER 3 0 Yanıtla
  • mardinli: para nerde para 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement