Sahilde Kanalizasyon Kirliliğine Tepki - Son Dakika
Güncel

Sahilde Kanalizasyon Kirliliğine Tepki

Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'nde halkın denize girdiği Öküşne Sahili'ndeki belediyenin foseptiği taştı.

22.04.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'nde halkın denize girdiği Öküşne Sahili'ndeki belediyenin foseptiği taştı. Yandaki dere aracılığıyla denize akarak kirliliğe yol açan atık sular tepki çekti.

Fatih Mahallesi'ndeki binaların kanalizasyon sularının aktığı Öküşne Sahili'nin yanındaki  belediyenin foseptik taştı. Tamamen dolan foseptikten dan sızan atık sular, yandaki dereyle birleşerek denizde kirliliğe neden oldu. Aynı bölgede yol kenarındaki akaryakıt istasyonunun altından kayalıkların arasından akan atık sular ve atık yağlar da denizde kirliliğe yol açtı. Kanalizasyon, hem de yoldaki tünel inşaatındaki hafriyat çalışmaları nedeniyle Öküşne Sahili'nde suyun rengi değişti. Yaz aylarında halkın denize girdiği sahildeki kirlilik ve çevreye yayılan kötü kokular çevre sakinlerinin tepkisini çekti.

"ÜRKÜTÜCÜ"

Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, halkın denize girdiği sahilde foseptik açılmasını yapılmasını eleştirdi. Zonguldak Belediyesi'nin atık su arıtma tesisinin yapılmasından sonra kentteki kanalizasyon sorununun çözüldüğünü düşünürken gördüğü manzaranın ürkütücü olduğunu ifade eden Gürbüz, şöyle konuştu:

"Gördüklerimiz son derece ürkütücü. Yaz mevsimi de geliyor insanlar burada denize giriyor. Herhangi bir önlem alınmadan foseptik çukurunda biriken kanalizasyonun taşmış olduğunu ve dereyle birlikte denize ulaştığını gördük. Herhalde bir önlem alacaklardır ama bu her zaman kontrol edilmesi gereken bir problem. Burası Zonguldak'ın en güzel koylardan bir tanesi. Ne yazık ki Zonguldak'ta arıtma tesisi yapılsa da bu sorunun ciddi oranda çözülmediğini gördük bir kez daha."

"BİRİKEN ATIK SUYU ARAÇLARLA ÇEKİYORUZ"

Kozlu Belediye Başkanı AK Parti'li Ertan Şahin ise ilçedeki atık suyun Zonguldak Belediyesi'nin yaptırdığı atık su arıtma tesisine aktarımı için terfi istasyonu yaptıklarını ve kanalizasyon hattının döşenmesiyle bu sorunu büyük ölçüde çözeceklerini söyledi. Başkan Şahin, şöyle dedi:

"Zonguldak Belediyesi'nin arıtma tesisinin kapasitesi fazla olduğu için kendileriyle anlaşma yaptık. Bizim kendi yaptırdığımız atık su tesisimiz ise terfi şeklinde çalışacak. Burada toplanan atık su, boru hattıyla arıtma tesisine verilecek. Fatih Mahallesi'nde Öküşne Sahili'nde fosseptik çukurumuz var. Orada biriken atık suları şimdilik araçlarla çekiyoruz. Ancak oradaki yol çalışması bittikten sonra oraya da boru hattı döşeyeceğiz. Böylece oranın atık suyunu da arıtma tesisine basma imkanı yakalayacağız inşallah." - Kozluzonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahilde Kanalizasyon Kirliliğine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement