Şahin, "Biz Hedefleri Olan Bir Ülkeyiz" - Son Dakika
Güncel

Şahin, "Biz Hedefleri Olan Bir Ülkeyiz"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eğitimin bilginin insan için önemli bir güç olduğunu söyledi.

17.09.2014 10:11

Şahin, yeni eğitim sezonun tüm eğitim camiasına hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Eğitim yolu sevgi, kardeşlik, kalkınma, uygarlık bu yolculukta en büyük gücümüzü sizin gözlerinizdeki ışıktan alıyoruz. Öğretmenlerimizin buradaki ilminden, irfanından ve liyakatinden alıyoruz. Bu yolculuk çok önemli bir yolculuk. Dünya tarihini incelediğiniz zaman kim ki bilgiyi elinden tutmuştur dünyanın hükümdarı olmuştur" şeklinde konuştu.

Bu bütün imparatorlukların yükselme döneminde incelendiğinde eğitimi, bilgiyi yakalayan o dönemin bilgi çağının iktidarı olduğunu dile getiren Şahin, "Çünkü bilgi güçtür, iktidar yapar. O yüzden biz hedefleri olan bir ülkeyiz. Cumhuriyetin 100'üncü yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyetin yüzüncü yılında dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi olacağız. 10'uncu büyük ekonomisi olabilmenin tek yolu nitelikli yetişmiş insan gücüdür" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata'ya eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Şahin, kent genelinde son 4 yıl içerisinde 6 bin dersliğin bitirildiğini ve çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Şehrin göç aldığına dikkati çeken Şahin, son on iki yılda 400 bin öğretmen ataması yapıldığını belirtti. Kızların eğitimine de önem verilmesi gerektiğine vurgu yapan Şahin, eğitim kapsamında yapılan çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başarılı geçmesi temennisinde bulunarak, "Yeni eğitim öğretim yılının ilimizde ülkemizin tüm çocukları için sağlık, mutluluk, başarı getirmesini diliyorum. Bugün ilimizdeki resmi ve özel okullarda toplam bin 94 okulda 500 bin civarında öğrencimiz ders başı yapıyor. Okulla ilk defa tanışan minik öğrencilerimizin yanında yaz döneminde okullarından ayrı kalan sevgili öğrencilerimizle, öğretmenlerine, okullarına ve arkadaşlarına yeniden kavuşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyorlar. Sizlerin bu sevinç ve mutluluğunu gönülden paylaşıyor. Başarılar dileğiyle yeni öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" değerlendirmesini yaptı.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de, yeni eğitim öğretim yılında daha başarılı bir sezon geçirmek istediklerini ve bunun için çok çalışacaklarını kaydetti.

Törenin ardında sınıfları gezen Başkan Şahin ve beraberindeki heyet, öğrenciler ile sohbet ederek onların sıralarını paylaştılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şahin, 'Biz Hedefleri Olan Bir Ülkeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement