Şahinbey Belediyesi'ne Süreklilik Ödülü - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediyesi'ne Süreklilik Ödülü

Şahinbey Belediyesi\'ne Süreklilik Ödülü

Şahinbey Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasında Mecidiye Hanı Restorasyonu Projesi’ndeki çalışmalarından dolayı ‘Süreklilik Ödülü’ne layık görüldü.

22.11.2015 13:34

Şahinbey Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasında Mecidiye Hanı Restorasyonu Projesi'ndeki çalışmalarından dolayı 'Süreklilik Ödülü'ne layık görüldü. Ödülü Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Antalya'da düzenlenen YAPEX fuarında aldı.

Her yıl Antalya'da büyük bir ilgiyle izlenen YAPEX Restorasyon Fuarı'nda düzenlenen ödül töreninde Şahinbey Belediyesi'ne Mecidiye Hanı Restorasyonu Projesi'ndeki çalışmalarından dolayı süreklilik ödülü verildi. Yarışmaya 32 belediye, toplam 51 proje ile başvurdu. Törende büyük ödül ve özel ödüllerin yanı sıra 5 proje, 5 uygulama ve 6 süreklilik ödülü ile 13 başarı belgesi sahiplerine verildi.

"TARİHİ DOKUYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ"

Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasında Mecidiye Hanı Restorasyonu Projesi'ndeki çalışmalarından dolayı 'Süreklilik Ödülü'nü alan Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarihi dokuya büyük önem verdiklerini belirterek, "Şahinbey Belediyesi olarak şehirleşmeye ve kentsel dönüşüme özen gösterdiğimiz kadar, tarihi yapılarımıza da özen gösteriyoruz. İlçemizde yer alan tarihi hanları, konakları ve bu tarihi yapıların bulunduğu sokakları restorasyondan geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkararak,buraları kültür merkezi, müze ve kütüphane yaptık. Bu sayede vatandaşların bu tarihi dokuyu hissetmesini sağladık. Bu yılda yine süreklilik ödülüne layık görüldük. Bizleri bu ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediyesi'ne Süreklilik Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement