Sahte Polis Çetesi Gaspettikleri Paraları Sayarken Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Sahte Polis Çetesi Gaspettikleri Paraları Sayarken Yakalandı

Sahte Polis Çetesi Gaspettikleri Paraları Sayarken Yakalandı

Fatih, Aksaray'da Suriye uyruklu bir kişiye ait dış ticaret şirketine polis olduklarını söyleyerek giren, içeridekilere üst araması yaptıktan gaspettikeri 720 bin lira değerinde döviz ve cep telefonlarıyla kaçan şüpheliler 6 saat sonra paraları sayarken gözaltına alındı.

17.11.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih, Aksaray'da Suriye uyruklu bir kişiye ait dış ticaret şirketine polis olduklarını söyleyerek giren, içeridekilere üst araması yaptıktan gaspettikeri 720 bin lira değerinde döviz ve cep telefonlarıyla kaçan şüpheliler 6 saat sonra paraları sayarken gözaltına alındı. Şüpheliler arasında bulunan Halil A.'nın polisteki kayıtları ise deneyimli dedektifleri bile şaşırttı.

POLİS OLDUKLARINI SÖYLEYEREK İÇERDEKİLERİ SIRAYA SOKTULAR

Fatih'de 13 Kasım 2015 tarihinde meydana gelen olay, görgü şahitlerinin ifadelerine göre şöyle gelişti:

Saat 17.00 sıralarında şirket kapısından içeri giren 4 kişi, polis olduğunu söyledi. Kimlik göstermeyen ancak birinin elinde telsiz bulunan bu kişiler bir ihbar aldıklarını ve içerde arama yapacaklarını söyledi. Suriye uyruklu işyeri sahiplerinin itirazlarına rağmen,  içerdekileri sıraya dizen şüpheliler tek tek üst araması yaptı. Bu üst araması sırasında içeride bulunan bir kişinin çantasından çıkan dolar destelerini kenara ayıran şüpheliler aramaları sürdürdü.  Daha sonra şirketin kasasında bulunan paraları ve herkesin cep telefonlarını toplayan şüpheliler,  yaklaşık 720 bin lira değerinde dövizi bir çantaya koydu. Şüphelilerden 3'ü içerde bulunan mağdurlara "Sizi birazdan ekip arabası gelerek alacak. Burada bekleyin" diyerek bir arkadaşlarını nöbetçi bırakarak işyerinden ayrıldı. İçerde kalan şüpheli şirketin telefon kablolarını kestikten sonra "Kimse kıpırdamasın, ekip otosu geldi. Ben onları alıp geleceğim." diyerek işyerinden ayrıldığı belirtildi.

İÇERDEKİLER "HIRSIZ VAR" DİYE BAĞIRINCA POLİS YAKALADI.

Son şüphelinin çıkışından bir süre sonra kimsenin gelmemesinden şüphelenen işyeri sahipleri, pencereden aşağı baktıklarında ekip otosu göremeyince "Hırsız var" diye bağırmaya başladılar. Bu sırada bölgede bulunan Güven Timlerine bağlı bir ekip yardım çığlığını duyarak olay yerine geldi. Şüpheliler kaçışları  sırasında bir oyuncak tabanca düşürdüler. Koşarak uzaklaşmakta olan şüphelilerden Özkan A.(27) polis ekipleri tarafından yakalandı.

6 SAAT SONRA PARALARI SAYARKEN YAKALANDILAR

Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından sorguya alınan Özkan A.'nın suç ortakları ve kaldıkları adresler tespit edildi. Hiç vakit kaybedilmeden yapılan operasyonda polis 4 farklı adrese eşzamanlı baskın yaptı. Avcılar'da bulunan bir adrese yapılan baskında olayı gerçekleştiren şüpheliler olaydan 6 saat sonra gasp ettikleri paraları sayarken gözaltına alındılar. Evde yapılan aramada bir tabanca, bir miktar uyuşturucu madde ve bir telsiz ele geçirildi. Şüpheliler Halil A.(28), Erhan K.(27) ve Mustafa Ş. (28) sorgulanmak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

SUÇ KAYITLARI DENEYİMLİ DEDEKTİFLERİ BİLE ŞAŞIRTTI

Şüpheliler arasında bulunan Halil A.'nın polisteki şuç kaydı deneyimli dedektifleri bile şaşırttı. Şüpheli Halil A.'nın polise geliş kayıtları arasında fuhuşa yer temin etmek, görevli memura mukavemet, trafik güvenliğini tehlikeye atmak, tehdit, hakaret, taksirle yaralama, otodan hırsızlık, oto hırsızlığı, mühür bozmak, kasten yaralamak, resmi belgede sahtecilik, çocuk kaçırma ve zorla alıkoymak, başkasına ait kimlik bilgilerini kullanmak, aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün yerine getirilmemesi ve yağma, uyuşturucu kullanmak suçlarının bulunduğu öğrenildi. Toplam 43 kez daha önceden polis tarafından yakalanan şüphelinin ayrıca 7 ayrı suçtan da çeşitli mahkemeler tarafından arandığı ortaya çıktı.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye gönderildi. Şüphelilerden Halil A., Mustafa Ş. ve Özkan A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken Erhan K. serbest bırakıldı.

(9

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahte Polis Çetesi Gaspettikleri Paraları Sayarken Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement