Sahurda Kuyumcu Soygunu Kamerada - Son Dakika
Güncel

Sahurda Kuyumcu Soygunu Kamerada

Sahurda Kuyumcu Soygunu Kamerada

Çanakkale'nin Yenice İlçesi'nde, sahur vakti kuyumcuyu soyan hırsızlar, yaklaşık 2 kilo altınla kaçtı.

15.06.2016 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Yenice İlçesi'nde, sahur vakti kuyumcuyu soyan hırsızlar, yaklaşık 2 kilo altınla kaçtı. Yanlarında getirdiği çuvalın delik olduğunu fark etmeyen hırsızlar, kaçarken altınları yola saçınca gittikleri güzergah polise ipucu verdi. Şüphelilerden 2'si, bir minibüs şoförünün ihbarıyla, 200 bin lira değerindeki altınlarla birlikte Çan İlçesi girişinde yakalandı. Olaya karışan küçük yaştaki son şüpheli ise halen aranıyor. Hırsızlık anı ise işyerinin güvenlik kamerasınca saniye saniye görüntülendi.

Biga Caddesi Çarşı içinde Gürcan Babacan'a ait kuyumcuya saat 03.45'te gelen hırsızlar, kepengi levyeyle zorlayıp açtı. Ardından camı kıran hırsızlardan biri işyerine girdi. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlarda bir şüpheli işyerine girerken; diğeri sokağın başında gözcülük yaptı İçeri giren hırsız, vitrinde bulunan alyans, kolye, küpe, bileklik gibi yaklaşık 2 kilo altın takıyla çekmecelerde bulunan 1015 Euro, 30 sterlin, 1425 dolar ve 25 lira parayı yanında getirdiği çuvala doldurdu. Dükkanın iç kısmına yönelince ise kameraya bağlı olan alarm çalmaya başladı. Aynı anda, kuyumcu Gürcan Babacan'ın sisteme bağlı olan cep telefonunun alarmı da çaldı.

Paniğe kapılan hırsızlar, çuvala doldurdukları altınlarla birlikte koşarak kaçmaya başladı. Çuvalın delik olduğundan habersiz kaçan hırsızlar, altınların bir kısmını kaçış güzergahı üzerinde yola döktü. O anlarda ise bir müşteriye giden taksi şoförü, sokağa dönüş yaptı. Alarm sesini duyan taksi şoförü durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Çevrede araştırma yapan polis, yerdeki altınların ormanlık alana doğru gittiğini fark etti. İşyerinin ve çevredeki bir başka kuyumcunun güvenlik kamerası görüntülerini alan polis, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜ FARK ETTİ

Dükkanı soyulan Gürcan Babacan'ın arkadaşları ise sosyal medyadan güvenlik kamerasından alınan hırsızların fotoğraflarını paylaştı. Hırsızlar, aynı gün akşam saatlerinde ormanlık alandan yola çıkıp, Çan İlçesi'ne giden bir minibüse bindi. Soygundan haberi olan ve sosyal medyada paylaşılan görüntüleri izleyen minibüs sürücüsü, binen hırsızlardan birini tanıdı. Hemen polisi arayıp, Çan'a seyir halinde olduğunu söyleyip, minibüsün önünün kesilerek durdurulmasını istedi. Saat 18.30'da Çan girişinde polis ekipleri durdurdukları minibüste olayın şüphelisi olduğu ileri sürülen baba 50 yaşındaki E.T. ile soygunun yaşandığı işyerinin güvenlik kamerasından kimliği belirlenen oğlu 19 yaşındaki A.T.'yi gözaltına aldı. Baba E.T. ve oğlu A.T.'nin üstünden çalıntı altın ile paraların çıktığı belirtildi. Baba E.T'nin olay sırasında güvenlik kamerasının görüş açısına girmediği belirtildi

Olayın şüphelisi baba ve oğlu, Yenice İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanmaya başlandı. Yine güvenlik kamerasınca görüntülenen küçük yaştaki üçüncü kişinin ise arandığı belirtildi.

Kuyumcu Gürcan Babacan, "Allah'tan ki altınları taşıdıkları çuvalın altı delikmiş. Kaçarken döktükleri altınlarla iz bırakmışlar. Bu takibi kolaylaştırdı. Bir yere kadar takip ettik. Sonra bir minibüs sürücüsünün dikkati sayesinde hırsızlar polis tarafından yakalandı" dedi.

Polis, hırsızlarla birlikte bulduğu altın ve paraları da kuyumcu Gürcan Babacan'a teslim etti.

- Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahurda Kuyumcu Soygunu Kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement