Şair Necip Fazıl Kısakürek Etkinliklerle Anılacak - Son Dakika
Yerel

Şair Necip Fazıl Kısakürek Etkinliklerle Anılacak

Şair Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 30.yılı dolayısıyla çeşitli etkinliklerle anılacak.

07.05.2013 09:05

Şair Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 30. yılı dolayısıyla çeşitli etkinliklerle anılacak.

Sakarya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, vefatının 30. yılı dolayısıyla Necip Fazıl Kısakürek için, mayıs ayı boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenecek etkinliklerde, Necip Fazıl Okumaları, İl ve ilçelerde bulunan bazı liselerde ve Sakarya Üniversitesi'nde ise 30'a yakın yazar ve şair, Kısakürek'i değişik yönleriyle anlatacak.

Açıklamada, öğrencilere Büyük Doğu Yayınları arasından çıkan Necip Fazıl'ın Çile, Hikayelerim, Bir Adam Yaratmak, Yunus Emre, Hazret-i Ali, Çöle İnen Nur, Cinnet Mustatili gibi kitaplarından dağıtılacağı ve etkinlikler kapsamında Haydar Ergülen, Sadık Yalsızuçanlar, Prof. Dr. Turan Karataş, Prof. Dr. Hayati Develi, Prof. Dr. Fatih Andı, Prof. Dr. Hakan Poyraz, Ömer Erdem, Necati Mert, Osman Sarı, Mustafa Aydoğan, Ali Ural, Hüseyin Akın, Mustafa Özçelik, Arif Ay gibi şair ve yazar davet edileceği kaydedildi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Necip Fazıl'ın Sakarya'da anılmasının önemli olduğunu, Sakarya nehri için yazdığı şiirle, şehrin edebiyat dünyasına taşındığını belirtti.

Adına şiirler yazılmış Sakarya'da vali olarak görev yapmaktan mutlu olduğunu aktaran Büyük, ülke yönetiminde bulunan başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet adamlarının yetişmesinde emeği olan Necip Fazıl Kısakürek'e karşı bir vefa borcunu yerine getirdiklerini ifade etti.

Etkinlikler çerçevesinde, 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü Alifuatpaşa'da şiir gecesi düzenleneceği belirtildi. - SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şair Necip Fazıl Kısakürek Etkinliklerle Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement