Saldırı Altındaki Halep'e Yardımlar Ulaştırılıyor - Son Dakika
Güncel

Saldırı Altındaki Halep'e Yardımlar Ulaştırılıyor

Saldırı Altındaki Halep\'e Yardımlar Ulaştırılıyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, Suriye'nin Halep kentine kuşatmanın kırıldığı günden itibaren 8 tır yardım gönderildi.

20.08.2016 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, Suriye'nin Halep kentine kuşatmanın kırıldığı günden itibaren 8 tır yardım gönderildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, yaptığı açıklamada, Halep'te halkın daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bölgeye yardım çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini aktaran Karacaoğlu, "Kuşatmanın kırıldığı günden bu güne kadar, Halep'e içerisinde iki bin 500 gıda ve 5 bin temizlik kolisi, 28 bin 800 paket süt, 50 ton un, 5 ton et ve 5 bin ekmeğin yer aldığı 8 tırlık yardım gönderdik." dedi.

Karacaoğlu, Halep'te sıkıntının sürdüğünü anımsatarak şunları kaydetti:

"Yardımlar bölgeye güçlükle ulaşıyor. Özellikle hamile kadınlar, çocuk ve yaşlılar bu durumdan en çok etkilenenler arasında bulunuyor. Bölgede açlığın yaşanmaması için Halep'e durmaksızın yardım gönderilmesi gerekiyor. İHH olarak Halepli ailelerin yardımına koşmaya devam edeceğiz. Bölgeye ulaştırdığımız yardım tırlarımızı rejim ve Rus saldırıları yüzünden küçük kamyonetlere bölmek zorunda kalıyoruz. Halep'e ulaşmak oldukça zor oluyor çünkü durmaksızın geçiş güzergahlarına hava saldırısı düzenliyor. Rejim ve Rus uçaklarının saldırıları yardımları yavaşlatıyor. Halepli ailelere can güvenliği tehlikesi altında yardım gerçekleştiriyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saldırı Altındaki Halep'e Yardımlar Ulaştırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement