Saltukova'da Çanakkale Savaşları Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Saltukova'da Çanakkale Savaşları Anlatıldı

Saltukova\'da Çanakkale Savaşları Anlatıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, dünyanın en yaşlı gazisi ünvanını alan ve 1994 yılında 110 yaşında iken hayatını kaybeden Gazi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz, Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde konferans verdi.

08.01.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, dünyanın en yaşlı gazisi ünvanını alan ve 1994 yılında 110 yaşında iken hayatını kaybeden Gazi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde konferans verdi.

Saltukova Çok Programlı Lisesi'nde düzenlenen konferansa, Okul Müdürü Nusret Parlak, Müdür Yardımcısı Erkan Islak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Gazi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz verdiği konferansta yaptığı konuşmada, " Çanakkale'de beraberce omuz omuza can vererek bu ülkeyi kurduk. Günümüz düşmanı tembelliktir, cahilliktir, nemelazımcılıktır. Siz çok çalışın, böylece bu ülkede bayrak da inmeyecektir, ezan da dinmeyecektir." dedi. Yaklaşık 2 saat süren programın sonunda Çanakkale savaşlarından kalan kullanılmış mermiler, patlamamış mühimmatlar, su mataraları, kama, silah kılıfları, kıyafetleri, madalyaları, at nalları ve o döneme ait araç ve gereçler sergilendi. Öğretmenler ve öğrenciler etkinlik sonunda Gazi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saltukova'da Çanakkale Savaşları Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement