Samgaz, 2015 Yılı Yatırım Programına Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Samgaz, 2015 Yılı Yatırım Programına Başlıyor

Samgaz, 2015 Yılı Yatırım Programına Başlıyor

Samsun’da Tekkeköy, Canik, İlkadım ve Atakum ilçelerinde doğal gaz dağıtım faaliyetlerini sürdüren SAMGAZ, 2015 yılı yatırım programına başlıyor.

03.04.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da Tekkeköy, Canik, İlkadım ve Atakum ilçelerinde doğal gaz dağıtım faaliyetlerini sürdüren SAMGAZ, 2015 yılı yatırım programına başlıyor.

SAMGAZ Genel Müdür Vekili Yılmaz Kolsan yaptığı açıklamada, "Şirketimiz tarafından, bugüne kadar toplam 1.011.193,27 metre dağıtım ve servis hattı tesis etmiş olup, 27 bin 598 adet binaya servis kutusu montajı yapılmıştır. 27 bin 598 adet binadaki abone potansiyelimiz 250 bin BBS civarında olmasına karşın, doğal gaz kullanan abone eşdeğeri 200 bin BBS olarak tespit edilmektedir" dedi.

Kolsan, alt yapı çalışmalarının kontrol ve denetim altında yürütülmesi, can ve mal emniyetinin tesis edilebilmesi ve yapılacak her tür kazı çalışması öncesinde yapılacak çalışmanın onaylı projesi ile yazılı bilgi verilerek SAMGAZ'dan nezaretçi teknik ekip talep edilmesinin ve yetkilendirilen teknik personelin nezaret etmesinin önem arz ettiğini bildirdi.

70 KM HAT YAPILACAK

Kolsan, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da, oluşturulan yatırım programı ortak koordinasyon ile tesis edilerek neticelendirilmiştir. 2015 yılı yatırım programında tamamlanması planlanan güzergahlar, doğal gaz arzı sağlanan güzergahların imalat programları ve çalışma terminleri Tekkeköy Belediye Başkanlığı, Canik Belediye Başkanlığı, İlkadım Belediye Başkanlığı, Atakum Belediye Başkanlığı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile koordineli olarak tespit edilmiştir" diye konuştu.

Samsun'u yaşanabilir bir havaya kavuşturabilmek, her geçen gün daha fazla vatandaşı konfor ve tasarruflu yakıt olan doğal gaz ile tanıştırabilmek adına doğal gaz dağıtım lisans sınırları dahilinde 2015 yılı yatırım programı kapsamında toplam 69 bin 478,54 metre polietilen doğal gaz dağıtım hattı imalatı ile yapılacağını ifade eden Genel Müdür Vekili Yılmaz Kolsan, yatırım programına yönelik alt yapı çalışmaları için ilgili belediyeler ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi'ne başvuruların yapıldığını, Nisan ayı içinde alt yapı çalışmalarına başlanabileceğini dile getirdi.

Kolsan, "Yatırım programımız kapsamında değerlendirilen adresler ile ilgili Liman Mah. Gezi Cad. No: 8 İlkadım adresindeki abone merkezimize yapılan müracaat akabinde bağlantı işlemleri tamamlanarak mer'i mevzuat hükümleri doğrultusunda doğal gaz arzı sağlanabilecektir" açıklamasında bulundu.

Kolsan ayrıca Atakum ilçesinde özellikle de Ondokuz Mayıs Üniversitesi kavşağından sonraki; bir anlamda yazlık olarak nitelenen bölgelerde, sezon içinde vatandaşa verilecek rahatsızlığın minimuma indirilmesi için yatırım programının başladığını bildirdi.

Yatırım programı kapsamında planlanan güzergahlar ile ilgili detaylı bilgiye 'www.samgaz.com.tr' sitesi üzerinden ulaşılabileceğini belirten Kolsan, "2015 yılı yatırım programının hayırlı olmasını niyaz ediyor, bütün abonelerimize şükranlarımızı sunuyoruz" ifadesini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samgaz, 2015 Yılı Yatırım Programına Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement