Şampiyonlar Şampiyonası'nda İlk Gün Yarışları Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Şampiyonlar Şampiyonası'nda İlk Gün Yarışları Tamamlandı

Şampiyonlar Şampiyonası\'nda İlk Gün Yarışları Tamamlandı

Otomobil sporlarında yılın en hızlı pilotunu belirleyecek olan 'Şampiyonlar Şampiyonası'nın ilk günü sona erdi.

18.03.2017 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otomobil sporlarında yılın en hızlı pilotunu belirleyecek olan 'Şampiyonlar Şampiyonası'nın ilk günü sona erdi.

44 pilotun katıldığı eleme turunda başarılı olan 16 isim, yarın finalde yarışmaya hak kazandı. İzmir Ülkü Park Yarış Pisti'nde gerçekleştirilen Şampiyonlar Şampiyonası'nda Red Bull sporcusu Yağız Avcı da ilk 16 arasına girmeyi başardı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED tarafından düzenlenen Şampiyonlar Şampiyonası organizasyonunun ilk günü geride kaldı. Volkicar ile gerçekleşen sıralama turlarına katılan 44 sporcu içinden 16'sı Pazar günü yarışma hakkını elde etti. En hızlı 16 isim arasında 10: 00-16: 00 saatlerinde ikili eşleşmeler şeklinde koşulacak olan finaller sonunda 2017 Şampiyonlar Şampiyonu belirlenecek.

İlk günün sonunda Ali Türkkan, Can Tolon, Ayhancan Güven, Burak Çukurova, Orhan Avcıoğlu, Berkay Besler, Burak Başlık, Emre Hasbay, Deniz Denner, Dağhan Ünlüdoğan, Ümitcan Özdemir, Ümit Ülkü, Fatih Ayhan, Yağız Avcı, Buğra Banaz ve Ahmet Burkay son 16'ya kalmayı başardı.

15 yıllık bir aranın ardından düzenlenen organizasyon, drift gösterileri, motosiklet akrobasi gösterileri, Red Bull ralli simülatörü ve Retro Rally Sergisi gibi etkinlikler ile renklendi. Kariyerinde 5 kez Türkiye Ralli Şampiyonluğu kazanan Red Bull Sporcusu Yağız Avcı'nın da katıldığı yarışta ayrıca İskender Atakan, Cem Hakko, Volkan Işık ve Serkan Yazıcı gibi eski şampiyon pilotlar da piste çıkarak organizasyona renk kattılar.

Şampiyonlar Şampiyonu olacak sporcu, özel tasarım şampiyonluk kupası haricinde yaklaşık değeri 200 bin TL'yi bulan ödüllerin de sahibi olacak. Yılın en hızlısı; Opel'den 1 yıllığına günlük kullanım için otomobil kazanırken, 2017 yılı içerisinde Red Bull'un davetlisi olarak Formula 1 veya WRC yarışı seyahati kazanacak. Ayrıca TOSFED sponsorluğunda Avrupa'da kendi klasmanında bir yarışa katılma ve öncesinde de test hakkını elde edecek.

İZMİR/ DHA (fotoğraflı)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şampiyonlar Şampiyonası'nda İlk Gün Yarışları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement