Şampiyonluk Tüm Ekibin Başarısı" - Son Dakika
Spor

Şampiyonluk Tüm Ekibin Başarısı"

Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Toker: "Takım içerisindeki arkadaşlık ve dostluk başarıyı getiren birinci etken" "Emeğimizi şampiyonlukla taçlandırdığımız için çok mutluyuz"

21.07.2014 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'da düzenlenen Ümit Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası finalinde İspanya'yı 65-57'lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan ay-yıldızlılarda başantrenör Erhan Toker, iyi bir ekip olmanın başarıyı getirdiğini söyledi.

Toker, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, başarının bir ekip çalışması sayesinde geldiğinin altını çizerek, oyuncular dışında teknik, idari, sağlık, medya ve diğer çalışanların yoğun mesai harcamasıyla şampiyonluğun kenetlenerek geldiğini ifade etti.

"Takımdaki dostluk başarıyı getiren birinci etken"

Takım içerisindeki arkadaşlık ve dostluğun başarıyı getiren birinci etken olduğunu kaydeden Toker, şu ifadeleri kullandı:

"Oyuncuların hepsi birbirleriyle çok iyi arkadaşlar ve birlikte basketbol oynamaktan da büyük mutluluk duyuyorlar. Biz de bu durumdan ve onlarla olmaktan çok mutluyuz. Takımda hücum kapasitemiz çok yüksek ve iyi savunma yapmamız durumunda her takıma üstünlük sağlayacağımızı biliyorduk. Özellikle iyi savunma sonrasında hızlı hücumlardan bulduğumuz sayılar bizim işimizi çok kolaylaştırdı."

"Emeğimizi şampiyonlukla taçlandırdık"

Finaldeki rakipleri İspanya'yı iyi analiz ettiklerini belirten Toker, emeklerinin karşılığını şampiyonlukla taçlandırdıklarını belirtti.

İspanya karşılaşması sonrasında yaşanan mutluluğa değinen başarılı antrenör, "Hem oyuncular hem de biz çok büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Çünkü çok çalıştık ve çok da iyi hazırlandık. Bunun sonucunda da bu emeğimiz şampiyonlukla taçlandığı için çok mutluyuz. İlk kez ümitler kategorisinde şampiyonluk yaşadığımız için de ayrıca bir mutluluk yaşıyoruz" diyerek görüşlerini aktardı.

İspanya'yı iyi analiz ettiklerini belirten Toker, "Çok iyi savunma yapan bir takıma karşı basketbol oynadık. Sonuçta tüm oynadığı takımlara karşı iyi savunma yaptılar ve biz de onları iyi analiz ettik. Maçın başında, Litvanya ile Sırbistan karşılaşmalarındaki gibi savunmada dirençli başlayamadık. Ancak sonrasında iyi rotasyon yaparak savunmada istediğimiz direnci yakalayabildik" şeklinde görüş belirtti.

Başarılı antrenör, şampiyona boyunca kendilerini destekleyenlere teşekkürlerini ileterek, "Oyuncularla birlikte çalışan TBF yetkilileri ve bize destek veren kişiler var. Milli takım departmanı çalışanlarının yanı sıra, sağlık ekibi, basın ekibi ve oyuncuların ailelerini sayabiliriz. Biz birbiriyle çok iyi anlaşan, zaman geçiren, dostluklar ve arkadaşlıklar kuran bir takımız. Bu takımın böyle birbiriyle sıkı olması, başarıyı da getirdi" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Şampiyonluk Tüm Ekibin Başarısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement