Samsat'ta, Tütün Satışları Başladı - Son Dakika
Yerel

Samsat'ta, Tütün Satışları Başladı

Samsat\'ta, Tütün Satışları Başladı

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde üreticiler tarafından özel sektöre satılmak üzere ekimi yapılan tütünlerin satışları yapılmaya başlandı.

12.10.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde üreticiler tarafından özel sektöre satılmak üzere ekimi yapılan tütünlerin satışları yapılmaya başlandı.

Özel firmaların yönlendirmesi ile Adıyaman'ın Samsat İlçesinde İzmir ve Virginia cinsi, yaklaşık 11 bin dönümlük arazide bin ton tütün ekildi. Karton kutular içerisindeki eksperlerin beğenisine sunulan tütünlerde kilosu başfiyat olarak bilinen tavan fiyat 10 TL 30 Kuruş üzerinden fiyat verildi. Çiftçiler, bu fiyatların çok altında değer biçildiğini, üretilen tütüne esas değerin verilmediğini ifade ettiler.

Tütün alımlarını yerinde inceleyen Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, firma yetkilileri ve eksperlerden bilgi alarak, bütün tütünlerin aynı değerde olamayacağı düşüncesini anlayışla karşıladıklarını ancak, bir yıl boyunca bin bir fedakarlıklarla üretim yapan vatandaşların da mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Kaymakam Atak, "Eksperlerin titiz davrandıklarını, bazı kriterlere göre fiyatlandırma yaptıklarını biliyoruz. Teknik olan bu kriterler doğrultusunda işlerini yapıyorlar. Ancak, tütün üretimi çok meşakkatli bir iş. Bütün aile bireylerini rahatsız eden, etkiyen bir iş kolu. Fiyatlandırma yapılırken bütün bunların da göz önünde bulundurulması gerekir. Her şeye rağmen ilçemize önemli bir gelir kaynağı olan tütün üretiminin arttırılarak devam etmesini istiyoruz. Alımların üreticilerimize ve firmalarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsat'ta, Tütün Satışları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement