Samsun Bilim ve Sanat Merkezi'nden Çocuklara 'Bilim Aşısı' - Son Dakika
Güncel

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi'nden Çocuklara 'Bilim Aşısı'

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi, 'Haydi Çocuklar Bilim Aşısına' projesi kapsamında Cumhuriyet Anaokulu öğrencilerine çeşitli icatlar tanıttı.

18.04.2014 17:20

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi, 'Haydi Çocuklar Bilim Aşısına' projesi kapsamında Cumhuriyet Anaokulu öğrencilerine çeşitli icatlar tanıttı.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Bilim ve Sanat Merkezi, küçük yaştaki çocukları bilime yönlendirmek amacıyla 'Haydi Çocuklar Bilim Aşısına' adı altında proje düzenledi. Proje kapsamında Cumhuriyet Anaokulu öğrencilerine çeşitli icatların tanıtıldığı etkinliğe AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan da eşlik etti. Etkinlikte küçük çocuklara elektriğin yarattığı etkiler anlatıldı.

Proje hakkında bilgi veren Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Aydın Peker şunları söyledi:

"2019 ve 2023 vizyonu hedefleri doğrultusunda hem kendi öğrencilerimizin hem de diğer okullardaki öğrencilerin eğlenceli bilimsel deneyleri yapmalarını sağlamak istedik. Bu sayede onlara bilimi sevdirmek, bilim merakını, icat etme heyecanı uyandırmak ve geleceğin bilim insanlarını keşfetmeyi amaçlıyoruz. 30 farklı deney malzemesinden oluşan bilim sınıfında öğrenciler eğlenceli deneylerle bilimin sihirli dünyasında unutulmaz bir gün yaşayacak. Kısacası öğrencilerimize bilim aşısı vuracağız." - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Bilim ve Sanat Merkezi'nden Çocuklara 'Bilim Aşısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement