Samsun'da Doktorun Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Doktorun Öldürülmesi

Samsun\'da Doktorun Öldürülmesi

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Op. Dr. Kamil Furtun’un uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Muş’taki sağlıkçılar tarafından protesto edildi.

01.06.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde Op. Dr. Kamil Furtun'un uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Muş'taki sağlıkçılar tarafından protesto edildi.

Muş Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak basın açıklaması yaptılar. Muş'ta 15 dakikada sağlık hizmetlerine ara verilmesi ile başlayan basın açıklamasının metnini İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu okudu. Görev şehidi Dr. Kamil Furtun'u dualarla anmak için toplandıklarını belirten Dr. Serdar Türkoğlu, "Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, 'sağlık ve şiddet' kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez" dedi

Düzenlenen basın açıklamasına katılan Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hacı Yusuf Güneş ise, Bakanlığın belirlediği süre içerisinde sadece polikliniklerin kapalı olduğunu belirterek, acil sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksamanın söz konusu olmadığını söyledi. Halkın özellikle şiddet ortamında önleyici rol almasını istediklerini kaydeden Güneş, "Muş Devlet Hastanesi ve bağlı sağlık hizmetlerinde acil sağlık hizmetleri devam ediyor. Sadece poliklinik hizmetlerimiz bu konuda halkımızı duyarlı hale getirme adına Bakanlığımızın ön gördüğü sürece kapalı olacak. Doktor arkadaşlarımız hastanede kalacaklardır" diye konuştu.

Muş İl Sağlık Müdürlüğü'nün basın açıklamasının ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Muş Şubesi, Muş Tabip Odası ve Türk Sağlık Sen Muş Şubesi de ortak bir basın açıklaması yaparak, Operatör Doktor Kamil Furtun'un öldürülmesi protesto ettiler. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da Doktorun Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement