Samsun'da Ramazan Hazırlıkları - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Ramazan Hazırlıkları

Canik Belediyesince her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayı boyunca iftar verilecek çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

29.05.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canik Belediyesince her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayı boyunca iftar verilecek çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Canik Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, her yıl Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kurulan iftar sofrasının yanı sıra düzenlenecek farklı etkinliklerle vatandaşlara ramazan ayının manevi ikliminin yaşatılacağı belirtildi.

Her gün binlerce kişinin iftarını birlikte açacağı, iftar sonrası mehteran, stand-up, jonklör, illüzyon, kukla, semazen gösterileri, Kur'an-ı Kerim ziyafeti gibi her gün farklı etkinlik düzenleneceği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Canik Belediyesi Tiyatro Okulu sorumlusu tiyatro sanatçısı Cihat Faruk Sevindik de çocuklara Hacivat-Karagöz keyfi yaşatacak. Ramazan ayı boyunca sürecek Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında Uğur Işılak, Uğur Arslan, Umut Mürare, Fatih Akyıldız gibi isimler de sahne alırken, dünyaca ünlü hafızlar Kadir Gecesi'nde Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunacak. Etkinlikler, 6 Haziran'da başlayacak. Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'ndaki etkinliklerin yanı sıra tarafından belirli mahallelerde de iftar sofraları kurulacak."

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ruhuna uygun bir ramazan ayı yaşatacaklarını belirterek, "Eski ramazan günlerini Canik'te yeniden yaşatmayı amaçlıyoruz. Canik'te her çalışmamızda geçmişle bugünü buluşturuyoruz. Ramazan etkinliklerimizde de eski ramazan günlerini çocuklarımıza yaşatarak geleceğe aktarmayı hedefliyoruz. Sadece binalar, yatırımlar yapmakla bir şey yapamazsınız. Geçmişimizi ve değerlerimizi de geleceğe aktarmamız lazım. Ramazan kardeşliktir, paylaşmaktır. Biz de kardeşlerimizle ramazanın bereketini, maneviyatını paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'da Ramazan Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement