Samsun'da Sendikalar İş Bırakarak Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Sendikalar İş Bırakarak Yürüdü

Samsun\'da Sendikalar İş Bırakarak Yürüdü

Soma’da meydana gelen iş kazasının ardından Samsun'da bir günlük iş bırakma eylemi yapan sendikalar yürüyüş düzenledi.

15.05.2014 13:09

Soma'da meydana gelen iş kazasının ardından Samsun'da bir günlük iş bırakma eylemi yapan sendikalar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte sendika temsilciler SGK Samsun İl Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

Türk-İş, KESK, TMMOB ve DİSK Samsun temsilcileri, üyeleri, STK'lar ve siyasi parti üyeleri İstiklal Caddesi'nde (56'lar) bir araya gelerek Soma'daki maden faciasının ardından Samsun'da bir günlük iş bırakma eylemi yaparak yürüyüş düzenledi. İstiklal, Lise, Gazi, Cumhuriyet ve Bankalar Caddeleri boyunca yürüyüş yapan grup daha sonra Mecidiye (Gazi 2.Kısım)'da bir araya geldiler. Ellerinde pankartlarla slogan atan grup adına Türk-İş, KESK, TMMOB ve DİSK Samsun Temsilcileri Sosyal Güvenlik Kurumu Samsun İl Müdürlüğü önüne gelerek siyah çelenk bıraktı.

Çelenk bırakılmasının arından gruplar adına açıklama yapan DİSK Samsun Temsilcisi Fahrettin Şenkaya, "Bizler DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDB ve TÜRK-İŞ olarak tüm işçi sınıfını, emekçileri ve emek dostlarını, Soma'daki işçi kardeşlerimiz için, güvenceli iş ve insanca taşan hakkımız için ayağa kalkmaya çağırıyoruz" dedi.

TÜRK-İŞ, KESK, TMMOB ve DİSK Samsun temsilcileri, üyeleri, STK'lar ve siyasi parti üyeleri basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi de yaparak olaysız şekilde dağıldılar. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun'da Sendikalar İş Bırakarak Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement