Samsun Öğrenci İl Meclisi Başkanlığına Hacıfettahoğlu Seçildi - Son Dakika
Yerel

Samsun Öğrenci İl Meclisi Başkanlığına Hacıfettahoğlu Seçildi

Samsun Öğrenci İl Meclisi Başkanlığına Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Şeyma Hacıfettahoğlu seçildi.

16.12.2014 17:06

Samsun Öğrenci İl Meclisi Başkanlığına Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Şeyma Hacıfettahoğlu seçildi.

Öğretmenevinde yapılan Öğrenci İl Meclisi Başkanlığı seçimlerine 12 öğrenci aday olarak katıldı. Kullanılan 50 oyun 10'unu alan Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Şeyma Hacıfettahoğlu, Samsun Öğrenci İl Meclisi Başkanlığına seçildi.

Toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Erdin, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi ve öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması için Türkiye genelinde öğrenci meclis başkanlarının seçiminin yapıldığını söyledi.

Genel amacın hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi olduğunu vurgulayan Erdin, "Bunun yanında kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi için öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması amaçlanmaktadır. Demokratik toplumlarda insanların renk, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın birbirlerine hoşgörülü davrandıklarını, duygu, düşüncelerini özgürce ifade ettiklerini belirtmek isterim" dedi.

Öğrenci İl Meclisi Başkanı seçilen Hacıfettahoğlu'nun, Ankara'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda özel oturumla toplanacak olan TBMM'de Türkiye Meclis Başkanlığı seçimlerinde oy kullanarak Samsun'u temsil edeceği bildirildi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun Öğrenci İl Meclisi Başkanlığına Hacıfettahoğlu Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement