Kırklareli'de Sanatsal Mum İşlemeciliği Kursu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'de Sanatsal Mum İşlemeciliği Kursu Açıldı

Kırklareli\'de Sanatsal Mum İşlemeciliği Kursu Açıldı

Kırklareli Valiliği, dezavantajlı kadınların iş hayatına kazandırılması amacıyla Sanatsal Mum İşlemeciliği Kursu açtı.

01.09.2014 13:14  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Valiliği, dezavantajlı kadınların iş hayatına kazandırılması amacıyla "Sanatsal Mum İşlemeciliği Kursu" açtı.

Vali Mustafa Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursu, Sosyal Dayanışma Merkezi bünyesinde, Türkiye'de mum işlemeciliğinin gelişmesi amacıyla açtıklarını söyledi.

Dezavantajlı kadınların kursta aldıkları eğitimle ürettikleri mumları satarak aile bütçelerine katkı sağlayacaklarını belirten Yaman, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ilk kez Kırklareli'nde açılan mum işlemeciliği kursuyla dezavantajlı kadınlar iş hayatına kazandırılacak. Kadınlarımızın ürettiği mumlarla, Kırklareli ve Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağlanacak. Kadınlar aldıkları eğitimlerle mumları sanatsal şekilde hazırlayacak. Bu tür çalışmaları önemsiyoruz. Dezavantajlı vatandaşlarımız ve Roman vatandaşlarımıza hükümetimiz her türlü desteği vererek sahip çıkıyor. Biz de gece gündüz demeden vatandaşlarımıza yönelik projeler üretmeye çalışıyoruz."

Yaman, Kırklareli'nde daha önce de çeşitli kurslar açarak kadınları iş hayatına kazandırmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kursun, restore edilen Türk Ocağı binasında oluşturulacak atölyede verileceğini aktaran Yaman, kursun kadınlar için faydalı olacağına inandığını kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli'de Sanatsal Mum İşlemeciliği Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement