Sanders, Agü Spor'un Gururu Oldu - Son Dakika
Yerel

Sanders, Agü Spor'un Gururu Oldu

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGÜ Spor) oyuncusu Lara Sanders, 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım forması altında sergilediği performansla kulübünün gururu oldu.

03.07.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA ÖNAL - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGÜ Spor) oyuncusu Lara Sanders, 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım forması altında sergilediği performansla kulübünün gururu oldu.

Yaklaşık 3 yıl önce Türk vatandaşlığına geçen ve ikinci kez milli takıma çağrılan ABD asıllı oyuncu Sanders, Macaristan ve Romanya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonadaki oyunuyla Türk basketbolseverlerin takdirini kazandı.

Türkiye'nin şampiyonayı 5. tamamlayarak, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerinde mücadele etme hakkı kazanmasında Sanders, attığı sayı, blok, top çalma ve ribauntlarla büyük katkıda bulundu.

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 2014 FIBA Dünya Şampiyonası'nda ay-yıldızlı formayı ilk kez giyen 28 yaşındaki oyuncu, AGÜ Spor ile ligde, kupada ve Avrupa'da başarılı bir sezonu geride bırakmasının ardından 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda da etkili performansını sürdürdü.

"Giydiği formayı hakkıyla temsil eden bir oyuncu"

AGÜ Spor Başkanı Ömer Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sanders'ın şampiyona boyunca ortaya koyduğu performanstan kulüp olarak büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Sanders'ın uzun yıllar önce milli formayı giymeyi hak ettiğini vurgulayan Yağmur, "Sanders şampiyonada gerçekten çok müthiş maçlar çıkardı, performansıyla herkesin takdirini kazandı. Kulüp olarak böyle bir oyuncuya sahip olduğumuz için mutluyuz. İnşallah oyuncumuz milli takımla bundan sonra daha büyük başarılara imza atar. Ona güvenimiz tam" diye konuştu.

Başarılı oyuncunun ay-yıldızlı formanın hakkını verdiğini dile getiren Yağmur, şöyle devam etti:

"Basketbolcumuz milli takımda Türk gibi bütün özverisini verdi. Sanders, giydiği formayı hakkıyla temsil eden bir oyuncu. Milli takımla bundan sonra da nice başarılar elde edeceğini düşünüyorum. Seyreden zevk aldı. Sempatik bir oyuncu, her şeyini ortaya koydu. Bütün maçlarda 30 dakikanın üzerinde ortalamayla oynadı."

Sanders'ın 6 yıldır Kayseri'de yaşadığını ve kenti çok sevdiğini belirten Yağmur, yıldız oyuncuyla 2 yıl daha sözleşmeleri olduğunu sözlerine ekledi.

Maç başına sayı ortalaması 16,7

Lara Sanders, 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım formasıyla 10 maçta 16,7 sayı ortalaması elde etti.

Turnuva boyunca 10 karşılaşmada ortalama 33,1 dakika sahada kalan Sanders, 8,4 ribaunt, 1 asist ortalamasıyla oynadı.

Maç başına 2 blok ortalamasıyla bu istatistikte birinci olan oyuncu, sayı kraliçeliğinde de 4. sırayı elde ederek, ay-yıldızlı ekibin Avrupa beşinciliğinin mimarları arasında yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sanders, Agü Spor'un Gururu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement