Sandıklı Hem, Kosgeb ile İşbirliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Sandıklı Hem, Kosgeb ile İşbirliği Protokolü İmzaladı

Sandıklı Kaymakamlığının desteği ile KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürlüğü ve Sandıklı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği protokolü imzalandı.

28.01.2016 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sandıklı Kaymakamlığının desteği ile KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürlüğü ve Sandıklı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği protokolü imzalandı.

Sandıklı Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen imza törenine, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Mustafa Çanakçı, Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman ve Sandıklı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yavuz katıldı.

Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, imza protokolünde yaptığı konuşmada, "Ülkemizin en büyük endişesi ve bizlerin en büyük çabası ekonomik kalkınmanın sağlanması ile istihdam sorunun çözülmesidir" dedi.

"Bunların halledilebilmesi için de sürdürülebilir, daimi, devam eden işletmeler açılmalı" diyen Arıcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes işletme açmak isteyebilir. Sermayesi olan, içinde girişimcilik ruhu taşıyan insanlar açabilir. Fakat bunun bilimsel anlamdaki bilgilerini alarak açmak, bu işletmelerin ilerde daha verimli daha sağlıklı çalışmalarına vesile olacağını düşünüyorum. Bunun için devletimizin sağlamış olduğu değişik kaynaklar var. Bu kaynaklardan yararlanabilmek için de girişimcilik kursu dediğimiz belgenin alınması gerekiyor. Bunun için ilçelerde genel itibariyle İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri nezdinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile KOSGEB müdürlükleri arasında bir iş birliği protokolü imzalanarak bu çalışma 70 saatlik bir kurs alınarak, bu kursun başarı ile sonuçlanması ile bu belgeler takdim ediliyor. İşletme açmak isteyen vatandaşlarımız projelerini ilgili kurumlara KOSGEB'e sunarak işletmelerini açabiliyorlar. İlçemizde de bu bazda olan talep çok fazla Halk Eğitim Müdürlüğümüz 2015 yılında 2 kurs açmış ve 60 vatandaşımız belge almaya hak kazandı. Bizler bu kursun sayılarını artırarak ilçemizdeki vatandaşların devletimizin, hükümetimizin bu kaynağından daha da fazla faydalanmalarını arzu ve temenni ediyoruz."

KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Mustafa Çanakçı da girişimciliğin tüm dünyada ekonomik büyüme, sosyal ilerleme ve istihdamın temel unsuru olduğunu söyledi.

Girişimciliğin devlet, STK'lar ve yerel yönetim kanalıyla desteklendiğini belirten Çanakçı, "Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik durumu, nüfus yapısı ve bu ekonomik duruma bağlı gelişen sosyal sorunlara baktığımızda, vatandaşlarımızın özellikle de nüfusumuzun yüzde 50'sini teşkil eden kadınlarımızın, nüfusumuzun yüzde 25'ini teşkil eden gençlerimizin kendi işlerini kurmaya yönlendirilmesi çok önemli bir insiyatif. Ülkemizin ve dünyanın en büyük sorunu istihdam ve işsizlik sorunu. Türkiye genelinde bu sorun yüzde 10 oranında iken, Afyonkarahisar'a baktığımızda bu oran yüzde 5 civarında" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sandıklı Hem, Kosgeb ile İşbirliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement