Sanko Üniversitesi'nde Halka Açık Konferans - Son Dakika
Yerel

Sanko Üniversitesi'nde Halka Açık Konferans

Sanko Üniversitesi\'nde Halka Açık Konferans

SANKO Üniversitesi ve Şahinbey Belediyesi işbirliğiyle, Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde 28 Mart Cumartesi günü Doç. Dr. Özlem Soran tarafından “Koroner Arter Hastalığı ve Korunma Yöntemleri” konulu halka açık konferans düzenlenecek.

25.03.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SANKO Üniversitesi ve Şahinbey Belediyesi işbirliğiyle, Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde 28 Mart Cumartesi günü Doç. Dr. Özlem Soran tarafından "Koroner Arter Hastalığı ve Korunma Yöntemleri" konulu halka açık konferans düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde Rektör Danışmanlığı görevlerini yürütmekte olan Kardiyolog Doç. Dr. Özlem Soran, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nde Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Kalp damarlarında tıkanıkla seyreden koroner arter hastalığının ülkemizde ve dünyada ölüm nedenlerinin başında geldiğin anımsatan Doç. Dr. Soran, "Koroner arter hastalığı dünyada her yıl 15 milyon kişinin ölümüne neden olmaktadır. Yapılan araştırmalar koroner arter hastalığından korunmanın mümkün olduğunu göstermiştir" dedi.

Koroner arter hastalığına neden olan faktörlerin ve korunma yöntemlerinin anlatılacağı konferans 28 Mart'ta saat: 14.00'da başlayacak. Konferansa dileyen herkes ücretsiz katılabilecek.

Doç. Dr. Özlem Soran; 1996 yılında kardiyoloji (kalp ve damar hastalıkları) uzmanı olduktan sonra Pittsburgh Üniversitesinde kalp yetmezliği bölümünde üst ihtisas yapmıştır. Pittsburgh Üniversitesinde yaptığı çalışmalar sonucunda EECP tedavisinin (Güçlendirilmiş Eksternal Kontrpulsasyon) kalp yetmezliğinde kullanımını ispatlayan araştırmaları başlatmış ve çalışmaları sonucunda 2002 yılında FDA, EECP tedavisinin kalp yetmezliği tedavisinde kullanılmasına onay verdi. Bu araştırma sonuçları Dr. Ozlem Soran'ın 2001 yılında Pittsburgh Üniversitesinde EECP Tedavileri Laboratuvarı Direktörü olmasına ve dünyada EECP Tedavisi ve Kalp yetmezliği konusunda otör konuma gelmesine neden oldu.

Amerikan (American College of Cardiology, American Heart Association) ve Avrupa Kalp Kongreleri dahil olmak üzere 120'nin üzerinde bilimsel toplantıya konuşmacı olarak davet edildi. Onun üstünde bilimsel ve akademik alanlarda ödül sahibi olan Dr. Özlem Soran aynı zamanda 10 bilimsel prestiji yüksek kardiyoloji dergisinin editör kurulunda görev yapıyor.

2004 Yılında Doçent olan Dr. Özlem Soran'ın araştırmalarını yoğunlaştırdığı bir diğer alan kronik kalp yetmezliği tedavisi ve monitörizasyon programlarıdır. 2002 yılında ABD hükümetinden (Medicare ve Medicaid) 3 milyon dolarlık araştırma ödülü kazanmış, yaptığı araştırma 2009 yılında Amerikan Kalp Kongresinde o sene "Tıbba yön veren ilk 3 araştırma" arasına girmiş ve "Late Breaking Clinical Trial" sunumuna seçilen ilk Türk oldu. 2004 ve 2005 yılında Pittsburgh Üniversitesi en başarılı öğretim görevlilerinin onurlandırdığı "honors convocation"a davet edilerek "recognition" ödülü aldı. Kardiyoloji alanında 130'un üzerinde sunum ve yayını mevcut.

Dr. Soran aynı zamanda Pittsburgh Üniversitesi'nde Epidemiyolji mastırı yapmış, ikinci dal doçentliğini de Epidemioyoloji alanında almıştır. İlgi alanlarından biride koroner arter hastalığından korunma yöntemleridir. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanko Üniversitesi'nde Halka Açık Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement