Sankon: "Hükümetimize Güvenimiz Tamdır" - Son Dakika
Yerel

Sankon: "Hükümetimize Güvenimiz Tamdır"

Sankon: "Hükümetimize Güvenimiz Tamdır"

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Merkez Sözcüsü Alpay Gürel, darbe girişimi sonrasında basın açıklamasında bulundu.

25.07.2016 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Merkez Sözcüsü Alpay Gürel, darbe girişimi sonrasında basın açıklamasında bulundu.

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Merkez Sözcüsü Alpay Gürel, " Türkiye Cumhuriyeti, 93 yıllık tarihinde 2'si başarılı, sonuncusu da 15 Temmuz Cuma akşamı olmak üzere sayısız darbe girişimi tecrübe etti. Her darbe girişiminde ekonomideki ulusal kazanımlar eriyerek faturası vatandaşa kesildi. Darbenin psikolojik ve sosyolojik etkileri bir tarafa, ekonomik yaralarının sarılması Türk halkına büyük bedeller ödetti. Son girişimde hem hükümetin hem de vatandaşın darbeye karşı net tavrı ile Türkiye bir felaketin eşiğinden dönmüştür. En fazla merak edilen konulardan biri ise ekonominin bu durumdan nasıl etkileneceğidir. Darbe sonrası hafta sonu borsa açık olmadığından piyasanın tepkisini olayları özümseyerek yaşandı. Dolar 3,10'u test ederken, euro da 3,40'a dayandı. Ancak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in devletin her kurumunun ekonomik tedbirler aldığının altını çizmesi, darbe girişiminden ötürü ekonomide kalıcı hasar beklemediklerini açıklaması, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de Türkiye ekonomisinin sağlam temellere sahip olduğunu belirterek, 'Yaşanan darbe girişimine rağmen ekonomimiz üretmeye devam etmektedir' ifadelerini kullanması, tüm kötü beklentilerin aksine korkulanın olmamasını sağladı ve piyasalar bir miktar geri çekilse de genel anlamda tedbirlere olumlu cevap verdi. Geçtiğimiz hafta yaşanan acı olayların uluslararası yatırımcıların duruşunun üzerinde bir etkisinin olmasını Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu SANKON camiası olarak beklemiyoruz. Bundan sonra demokrasimizi ve hukuk devletini daha da güçlendirecek adımların önü hükümetimizce açılmıştır. Bu yönde atılacak adımlar, uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan güvenini daha da artıracaktır. Bu konuda hükümetimize tam anlamıyla güveniyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sankon: 'Hükümetimize Güvenimiz Tamdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement