Şanlıurfa'da Kobani Eylemi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Kobani Eylemi

Şanlıurfa\'da Kobani Eylemi

Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi Öğrenci Derneği üyeleri, IŞİD'in Suriye'nin Kobani kentine yönelik saldırılarını protesto etti.

19.10.2014 18:21

Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi Öğrenci Derneği üyeleri, IŞİD'in Suriye'nin Kobani kentine yönelik saldırılarını protesto etti.

Harran Üniversitesi Öğrenci Derneği üyesi 50 kadar öğrenci, öğleden sonra Kobani'de yaşananları protesto için Ali Şelli Parkı'nda toplandı. DBP İl Başkanı Celalettin Erkmen'in de destek verdiği grup, IŞİD aleyhine slogan atarak kent merkezine yürüdü. Polislerin önlem aldığı ve Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde son bulan yürüyüşte kalabalık adına konuşan Emre Yılmaz, IŞİD'in bütün insanlık için tehdit oluşturduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bütün insanlık adına tehdit oluşturan IŞİD adlı radikal dinci örgütü son yıllarda Irak ve Suriye'de yaşayan farklı haklar ve farklı inançlarla birlikte Ortadoğu'nun en büyük tarihi miraslarına yaptığı saldırılarda kaygı verici sonuçlar yaşanmıştır. AKP hükümetinin sağladığı ideolojik, mühimmat ve sağlık imkanları ile yaşam bulan IŞİD'in kendinden olmayan hiç kimseye yaşam hakkı tanımayıp, gerçekleştirdiği vahşeti ve toplu cinayetlerle yapmak istediği katliam savaş koşullarında yaşanabileceklerin ötesinde ağır insan hakları ihlalleri yaşanmaktadır."

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Kobani Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement