Şanlıurfa'daki Eğitim Yatırımları Toplu Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'daki Eğitim Yatırımları Toplu Törenle Hizmete Açıldı

Şanlıurfa\'daki Eğitim Yatırımları Toplu Törenle Hizmete Açıldı

Şanlıurfa’da 2014 yılı içerisinde eğitim alanında kazandırılan yatırımların ve yeni eğitim öğretim sezonunun açılışı törenle yapıldı.

15.09.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da 2014 yılı içerisinde eğitim alanında kazandırılan yatırımların ve yeni eğitim öğretim sezonunun açılışı törenle yapıldı.

Şanlıurfa'da 2014 yılında yapılan 4 bin 918 derslik, 415 lojman, 30 pansiyon, 29 atölye, 19 spor salonu ve 2 adet çok amaçlı salon, yapımı tamamlanan İbni Sina İlkokulu'nda düzenlenen törenle hizmete açıldı. 2014-2015 eğitim ve öğretim sezonunun da açılışının yapıldığı törene; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan Vali İzzettin Küçük, bu yıl eğitim öğretim dönemine çok daha güçlü girdiklerini belirtti. Yeni yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Küçük, yapımı devam eden 38 okulun daha bulunduğunu ifade etti Küçük, ihalesi yapılacak okulların da eğitime kazandırılmasıyla Şanlıurfa'daki 45-50 kişilik sınıf mevcutlarının 30 kişiliğe düşürüleceğini ifade etti. Öğretmenlere seslenen Küçük, "Çocuklarımızın göstereceği başarı sizin başarınızdır. Emin olun başarısızlık da sizin ve bizim başarısızlığımız olacaktır" dedi.

Velilere de seslenen Küçük, çocuklara bırakılacak en önemli mirasın eğitim olduğunu vurgulayarak, ailelere çocuklarını sürekli takip etmeleri ve sık sık okula gitmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Milletvekili Mahmut Kaçar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de yaptıkları konuşmalarda yeni eğitim öğretim yılının tüm Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını dilediler.

Yapılan konuşmaların ardından okul öğrencileri çeşitli gösteriler sergiledi. Açılışı yapılan okulun ailelerle birlikte gezildiği programda Vali Küçük ve protokol tarafından, sınıflarına giren öğrencilere hediyeler dağıtıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'daki Eğitim Yatırımları Toplu Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement