Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa\'dan Kısa Kısa

Hacı adayları aşı oldu

04.09.2013 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına aşı yapıldı.

Bu yıl hacca gitmeye hak kazanan hacı adaylarına, müftülük hizmet binasının yanındaki Peygamber Cami avlusunda Toplum Sağlığı Merkezi  (TSM) görevlisi 6 kişilik ekip aşı yaptı. Menenjit ve kızamık gibi aşıların yapıldığı adaylar, Suudi Arabistan'da sık rastlanılan virüslere karşı da uyarıldı.

Doktor Kübra Kevser Günebakan, şuana kadar kentte haca gidecek 500 civarında kişiye aşı yapıldığını, adayların cuma gününe kadar aşılarını yaptırabileceğini kaydetti.

Hacı adaylarının herhangi bir hastalık belirtisinde mutlaka Suudi Arabistan'daki hekimlere görünmesini tavsiye eden Günebakan, şunları söyledi:

"Bu aşılar hacı adaylarını bir yıl koruyor. Hacılarımızda yüksek ateş, öksürük gibi belirtiler baş gösterdiğinde mutlaka bulundukları yerlerdeki Türk hekimlerine görünsünler. Eğer döndükten sonra benzer belirtilerle karşılaşırlarsa da yine buradaki sağlık merkezlerine başvurarak, kutsal topraklardan geldiklerini belirtsinler. Oradaki virüsten korunma yolları ise bol bol ellerin yıkanması ve sıkça sıvı tüketilmesi ile mümkün olduğu kadar maske ile dolaşmaktan geçiyor."

Öte yandan Şanlıurfa'dan bu yıl kutsal topraklara gidecek bin 300 civarındaki adaydan ilk kafilenin 21 Eylül'de GAP Havaalanı'ndan Suudi Arabistan'a hareket etmesinin planlandığı öğrenildi.

Akçakale'de eğitim yılı hazırlıkları

Akçakale'de yeni eğitim öğretim yılı öncesi eğitim toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Eyüp Fırat, Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen eğitim istişare toplantısında, kendisinden önceki Kaymakam Şefik Aygöl'ün eğitimdeki başarılarını bu yıl el ele vererek daha yukarılara çıkarmaya çalışacaklarını belirtti. Bu yılı eğitimde hamle yılı olarak gören ve bütün gayretlerinin bu yönde olacağını ifade eden Fırat, bu toplantıların ayda bir yapılacağını kaydetti.

Milli Eğitim Müdür vekili Halil Tekyıldız ise katılımcıların görüşlerinin dikkate alınacağını ve çözümü için çaba harcayacaklarını söyledi.

Toplantıya, kurum yetkilileri ile okul idarecileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement