Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Siverek Belediyesi arasında kanser tarama protokolü imzalandı.

19.03.2015 12:05

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Siverek Belediyesi arasında kanser tarama protokolü imzalandı.

Şanlıurfa Halk sağlığı Müdür vekili Dr. Deniz Utku Altun ile Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, El Cabir Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi konferans salonunda düzenlenen törenle protokolü imzalandı.

Yapılan protokol gereği Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ilçedeki 40 yaş üstü kadınların adres tespitlerini yapacak.  40 yaş üstü kadınların özellikle meme kanseri taramalarında, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim merkezi (KETEM) kadınların ulaşımlarını sağlama görevini üstlenecek.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz, yaptığı açıklamada çağın vebası olarak nitelendirilen kanserden korkulmaması gerektiğini asıl korkulması gerekenin geç kalmak olduğunu söyledi.

Kanserde erken teşhisin önemini değinen Yılmaz, "Belediye olarak Kadın ve Aile Destek merkezimiz kadınların sağlıklı bir yaşam sürmeleri adına yoğun bir çalışma içine girecektir" dedi.

Halfeti Kaymakamı Köksal'dan vefat eden askerin yakınlarına ziyaret

Köksal, ile beraberindekiler bir süre önce İzmir'de vatani görevini yaparken geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Abuzer Gören'in için Salmanlı Mahallesinde kurulan taziye çadırı ziyaret etti, askerin ailesine baş sağlığı diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement