Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, "Yerel Yönetimlerde Tecrübe Paylaşımı" semineri kapsamında, Şanlıurfa'da toplu taşıma araçlarında denetim yaptı.

26.04.2016 18:25

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, "Yerel Yönetimlerde Tecrübe Paylaşımı" semineri kapsamında, Şanlıurfa'da toplu taşıma araçlarında denetim yaptı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, finansmanını Ankara Kalkınma Ajansının sağladığı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Zabıta Teşkilatı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa hayata geçirilen, "Yerel Yönetimlerde Tecrübe Paylaşımı" projesinin 3. ayağı Şanlıurfa'da başladı.

4 gün sürecek olan seminere katılmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin zabıta, itfaiye ve çevre koruma ve kontrol daire başkanlığında görevli 23 kişi Şanlıurfa'ya geldi.

Ankara'dan personeller, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleriyle birlikte toplu taşıma araçlarında çalışma karnelerini, sürücülerin kılık kıyafetleri, havalı korna, engelli rampası ile temizlik kontrolü yaptı.

HRÜ'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Harran Üniversitesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hayat ve Sünnet" sergisi düzenlendi.

Osmanbey Yerleşkesinde açılan sergide İlahiyat Fakültesi Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mahmut Öztürk ve öğrencilerin hazırladığı resimler davetlilerin beğenisine sunuldu.

Öztürk, yaptığı açıklamada serginin amacının Hazreti Muhammedin hadislerini en güzel bir şekilde anlatmak olduğunu söyledi.

Serginin ilgi gördüğünü anlatan Öztürk, şu bilgileri aktardı:

"Öğrencilerimiz, medya ve iletişim dersi kapsamında bir sergi hazırladılar. "Hayat ve Sünnet" adı altında hazırlanan bu serginin amacı, Peygamber Efendimizin hadislerinin, sözlerinin dış dünyadaki yansımalarıyla hadisleri bir araya getirmektir. Öğrencilerimiz kendi çevrelerindeki olan biteni gözlemleyerek ona ilişkin bir hadisi şerifi tespit ederek bir araya getirdiler. Bu sergi kutlu doğum haftası çerçevesinde Osmanbey Yerleşkesinde sergileniyor. Böyle hayırlı bir işte emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement