Şanlıurfa Göç Zirvesi, Harran'da Son Buldu - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Göç Zirvesi, Harran'da Son Buldu

Şanlıurfa Göç Zirvesi, Harran\'da Son Buldu

Göç Zirvesi, Harran'da son bulduŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 3 gün süren 'Uluslararası Göç Zirvesi' Suriyeli sığınmacıların barındığı Harran Konteyner Kent gezisiyle son buldu.

11.11.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göç Zirvesi, Harran'da son buldu

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 3 gün süren 'Uluslararası Göç Zirvesi' Suriyeli sığınmacıların barındığı Harran Konteyner Kent gezisiyle son buldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) tarafından düzenlenen ve 3 gün süren 'Göç Yönetiminde Yerel Düzeyde Koordinasyonu Güçlendirme Çalıştayı', 'UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Konsey Ortak Toplantısı' ile 'Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı. UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi Eş Başkanlığını yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı buluşmada kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve göç üzerine çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları bir araya geldi. Çalıştay, zirve ve oturumların tamamlanmasının ardından yurt içi ve yurt dışından katılım gösteren 500'e yakın davetliye yönelik Harran Konteyner Kent, Harran ve şehir merkezindeki tarihi alanlar gezdirildi. Gün içerisindeki ilk gezilerine Harran Konteyner Kent ile başlayan davetliler, burada misafir edilen Suriyelilerin yaşamlarını yerinde görme imkanı buldu. Konteyner Kentte Suriyeli öğrencilerin eğitim imkanlarını, mesleki eğitimleri, etkinlik, aktivite ve yaşantılarına tanıklık eden davetliler, Türkiye'nin sağladığı imkanların dünya standartlarının çok çok üzerinde olduğunu söyledi.

DUMAN: YAŞANANLARI DÜNYAYA DUYURMALIYIZ

Gezinin ardından bir değerlendirme yapan UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, "3 gün içerisinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde çok güzel buluşmalar düzenledik. Türkiye olarak bu insanları nasıl daha iyi yaşatabiliriz bunun mücadelesini vermek zorundayız. Ayrıca misafirlerimiz ülkelerine döndüklerinde de yine kopuk neslin olmaması için gençlerin eğitimine daha fazla ağırlık veriyoruz. Bu yaşananları da tüm dünyaya duyurmanın derdindeyiz" dedi.

Heyet, tarihi alanlardaki temaslarının ardından gezisini tamamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Göç Zirvesi, Harran'da Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement