Şanlıurfa Hdp'li Öcalan?dan 'Aile Bütünlüğünün Korunması' Yasasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Hdp'li Öcalan?dan 'Aile Bütünlüğünün Korunması' Yasasına Tepki

Şanlıurfa Hdp\'li Öcalan?dan \'Aile Bütünlüğünün Korunması\' Yasasına Tepki

Hdp'li Öcalan'dan 'Aile Bütünlüğünün Korunması' yasasına tepkiHDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan Aile Bütünlüğünün korunmasına yönelik TBMM'de görüşülen 479 sayfalık rapora tepki göstererek "Türkiye'de uygulanan ve geçirilmeye çalışılan bu yasaların geçerlilik boyutu halk nezdinde hiçbir yeri yoktur" dedi.

27.05.2016 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'li Öcalan'dan 'Aile Bütünlüğünün Korunması' yasasına tepki

HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan Aile Bütünlüğünün korunmasına yönelik TBMM'de görüşülen 479 sayfalık rapora tepki göstererek " Türkiye'de uygulanan ve geçirilmeye çalışılan bu yasaların geçerlilik boyutu halk nezdinde hiçbir yeri yoktur" dedi.

Şanlıurfa'da çeşitli STK üyesi kadınlar, Topçu Meydanı'nda 'Taciz ve tecavüzlere hayır? eylemi düzenledi. Mecliste görüşülen 'Aile Bütünlüğünün Korunmasına' yönelik yasaya tepki gösteren kadınlara destek veren HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, çıkarılacak yasanın halk nezdinde hiçbir yerinin olmadığını ifade ederek şunları söyledi: "Şu an Türkiye siyaseti açısından bakacak olursak bu gün bahsettiğimiz çocuk istismarı temel alınırsa birçok alanda şu an halk istismar ediliyor, halk yok sayılıyor ve bir şekilde zulme tabi tutuluyor. Ülkenin ve bizlerin geleceğini belirleyen temel amacımız ve temel istikrar sağlayıcı gücümüz çocuklarımızdır. Çocuklarımıza yönelik yapılan bu tür istismarlara göz yummak, bu tür istismarların üzerini kapatmak elbette ki hiç kimseye yakışmayan bir durumdur. Türkiye'de uygulanan ve geçirilmeye çalışılan bu yasaların geçerlilik boyutu halk nezdinde hiçbir yeri yoktur. Ama şu an hükümet çoğulculuğa dayanarak aslında sayısal çoğunluğa dayanarak insanlar hakkında karar verebilmeyi, aile bütünlüğünü, sağlama adı altında karar verme yetkisine ne yazık ki sahiptir. Ama bu karar yetkisinin hiçbir geçerliliği halk nezdinde olmayacaktır."

HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına da değinen Öcalan, müzakere yeniden başlanılması gerektiğini belirterek şöyle dedi: "Dokunulmazlıkların ortadan kaldırılması ve milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığının dışındaki bütün dokunulmazlıklarının kaldırılmasının antidemokratik olduğunu belirtmek istiyoruz. Eğer bir milletvekili halkının taleplerini dile getiremeyecekse, halkının söylemlerini kürsüde ve alanlarda dile getiremeyecekse o zaman milletvekilliğinin hiçbir anlamı ve gerekliği kalmıyor. Bu gün yargılanan bütün arkadaşlarımız konuşmaları ve ifade etmiş oldukları söylemlerinden dolayı yargılanıyorlar. Bu yargılamaları hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Biz daha önce belirttiğimiz gibi halkın iradesini asla teslim etmeyeceğiz. Halkın iradesini yargılamalarına da asla izin vermeyeceğiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Hdp'li Öcalan?dan 'Aile Bütünlüğünün Korunması' Yasasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement