Sapan Sur'un Normalleşmesini İstedi - Son Dakika
Güncel

Sapan Sur'un Normalleşmesini İstedi

Sapan Sur\'un Normalleşmesini İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır 1. Sıra milletvekili adayı Naci Sapan, Sur ilçesinde hayatın bir an önce normale dönmesi gerektiğini söyledi.

11.10.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır 1. Sıra milletvekili adayı Naci Sapan, merkez Sur ilçesinde bir kez daha sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Sapan, halkın ekonomik olarak yok olduğunu, bunun yanı sıra savaş atmosferi içine sokulduğunu, hareket edemez hale getirildiğini söyledi.

Halkın savaştan değil barıştan yana olduğunu, siyasi partilerin ve siyasetçilerin bunu sağlaması gerektiğini ifade etti. Sapan, yaklaşık bir aydır Sur içi bölgesinde adeta mahsur durumda olan halkın yaşamının normale dönmesi gerektiğini söyledi.

'Halk savaş istemiyor, barış istiyor, huzurlu bir gelecek istiyor'' diyen CHP adayı Naci Sapan, Sur bölgesinde yaşayanların yaşamlarının alt üst olduğunu, bölgenin en kısa sürede normale dönmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi; "Halk yorgun, kırgın ve kızgın. İnsanlar ekonomik olarak büyük yıkıntı içinde. O nedenle çatışmasızlık zeminine mutlaka dönülmesi gerekiyor. Halk, saray ve iktidar sultasının savaşa, çatışmaya, ölümlere, kayıplara zemin hazırladığının farkında, her şeyi çok iyi biliyor. Ancak, gençlik yapılanmasının ortaya koyduğu tarzın, halka yaklaşım biçiminin de doğru olmadığını, halk tarafından çok ciddi bir şekilde eleştirildiğini söylemek durumundayız. Gerçeklerden kaçamayız. Sur içinde yaşayan yurttaşlarımız bu durumdan rahatsız. Kentin diğer bölgeleri gayet rahat bir durumdayken, hiçbir sıkıntı yaşanmazken Sur içinde yaşayanların sıkıntıda olması anlaşılır ve kabul edilebilir bir durum değil. Halk savaşı verenler, bu iddiayla yola çıkanlar sadece kendi seslerini dinleyerek yollarına devam edemezler, uğruna savaştıkları halkın sesini dinlemek zorundadırlar. Halk sesinin dinlenmediğinden şikâyetçi. Bu sese kim/Kimler kulak verecekse, Sur içi bölgesindeki durumun normale dönmesini mutlaka sağlamalıdır. ''

Sapan, "Sur içi benim de doğup büyüdüğüm bölge. Bu hali karşısında gerçekten üzülüyorum. Dünya kültür mirasına dâhil olduktan sonra böyle talihsiz bir süreci yaşamış olması sur içi bölgesi adına, Diyarbakır adına büyük bir kayıp. Bu kayıp nasıl giderilir bilemiyorum, ancak bölge en kısa sürede mutlaka normale dönmelidir'' dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sapan Sur'un Normalleşmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement